Звезда у финалу плеј-офа!

35

Црвена звезда ће бранити титулу шампиона Србије. Беогардски црвено-бели су се пласирали у финале где их чека вечити ривал Партизан, после само три меча у полуфиналној серији против Војводине НС семе.


 
Наши одбојкаши су после два тријумфа на домаћем терену стекли велику предност, пребацили су притисак на уморну Војводину, која је недавно постигла изванредан успех освајањем европског Челенџ Купа. Зналачки су изабраници Драгана Кобиљског користили све грешке ривала, али су пре свега они сами одиграли фантастичан меч.
 
Водили су Звездини одбојкаши са 2:0 и 17:12 и већ тада су били виђени у финалу. Војводина тада није имала шта да изгуби, ризиковала је сервисом и вратила се у игру. И тада су гости имали две везане сет-меч лопте (24:22), а другу је блоком на Филипу Стоиловићу спасао Чедомир Станковић. Имала је Звезда потом још три прилике, и поново контру Стоиловића који је изблокиран. Домаћи су своју трећу сет лопту искористили – 31:29.
 
На крилима освајања тог периода Војводина је боље ушла у четврти сет. Повели су домаћи са 16:13, али нису издржали до краја. Звезда је брзо преокренула (20:19), потом поново дошла до две меч лопте (24:22). Прву су Новосађани спасили, али не и другу у овом сету, иначе седму у читавом мечу – 25:23.
 
Црвена звезда је имала више расположених играча, а предњачили су Александар Гмитровић са 21, Лазар Копривица са 19 и Филип Стоиловић са 15 поена. Са друге стране, бољи од осталих били су Дражен Лубурић и Михајло Станковић са по 20, те Милан Катић са 19 поена.
 
Финална серија између Партизана и Црвене звезде почеће 30. априла. Домаћин тог, али и другог сусрета у серији (3. маја) која се игра на три победе биће црно-бели. Трећи меч је на програму 6. маја, а тада ће домаћини бити црвено-бели, баш као и у евентуалној четвртој утакмици, 9. маја. Уколико буде било потребе, Партизан ће бити домаћин евентуалне мајсторице, која је заказана за 12. мај.

Војводина НС семе – Црвена звезда 1:3 (20:25, 26:28, 31:29, 23:25)
Мала сала СПЦ „Војводина“. Гледалаца: 1.150. Судије: Роберт Леко и Предраг Баланџић. Трајање меча: 115 минута. Резултат у серији: 0:3.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 5, Коларић, Бојичић 1, Ч. Станковић 7, Надаждин, Катић 19, Јовановић 1, Пековић (либеро), Петковић 3, Лубурић 20, М. Станковић 20, Милутинов. Тренер: Страхиња Козић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 9, Јевтић (либеро), Стефановић, Стоиловић 15, Гмитровић 21, Копривица 19, Милутиновић 9, Нејић, Мартиновић, Кецман, Благојевић 2, Буцуљевић 3. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстРеми Звезде и ИМТ-а
Следећи текстЧовић: Опуштања не сме бити