Звезда води са 2:0 у полуфиналној серији

49

 Црвена звезда је максимално искористила предност домаћег терена у прва два меча полуфинала плеј-офа против Војводине НС семе, па ће већ у трећем мечу у Новом Саду имати прву меч лопту за пролазак у велико финале.


 
Први сет је био посластица за све љубитеље одбојке. Водила је Звезда са 16:12, али су се Новосађани вратили у меч, успели да сустигну ривала, а потом је уследила ретко виђена драматична завршница. У њој је чвршће нерве имао тим Драгана Кобиљског, који је најпре пропустио две везане сет лопте (24:22).
 
Војводина је то успела да анулира, а потом је уследила резултатска клацкалица. Црвена звезда је искористиле тек девету сет лопту, а у међувремену гости су пропустили шест, чак су имали и неколико контранапада да добију уводни период, који је ипак припао домаћину – 38:36.
 
И у другом периоду Звезда је водила са 16:12, али су Новосађани у завршници пришли на само поен заостатка (22:21). За више од тога нису имали снаге, београдски црвено-бели су дуплирали предност – 25:22.
 
У трећем периоду Војводина је повела са 8:6, потом је Звезда преокренула 16:14, али су гости имали снаге да стигну до експресног изједначења (17:17). Отпор Новосађана је коначно „сломљен„ кад је на сервис стао Вук Милутиновић, који се ту задржао све до 23:17. Недуго потом меч је био завршен, после тачно 100 минута игре – 25:21.
 
Велику улогу у победи свог тима одиграо је млади коректор Александар Гмитровић, који није био стартер, али је на крају био најбољи поентер сусрета, са 19 поена. Њему уз раме био је Лазар Копривица са 17 поена, те Филип Стоиловић, који је стигао до десет. Са друге стране, бољи од осталих били су Катић и Лубурић са по 15, док је Михајло Станковић забележио 12.

Трећа утакмица полуфиналне серије плеј-офа Винер Штетише лиге између Војводине НС семе и Црвене звезде је на програму у уторак 21. априла у Новом Саду.

Црвена звезда води са 2:0 у серији, а екипа која прва дође до три победе пласираће се у финале. У другом полуфиналу састају се Партизан и Нови Пазар (Партизан води са 2:0).

Црвена звезда – Војводина НС семе 3:0 (38:36, 25:22, 25:21)
Дворана: УСЦ „Вождовац на Бањици“. Гледалаца: 200. Судије: Горан Градински (Београд) и Иван Лазаревић (Шабац). Трајање меча: 100 минута. Резултат у серији: 2:0.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 7, Јевтић (либеро), Стефановић, Стоиловић 10, Гмитровић 19, Копривица 17, Милутиновић 6, Нејић, Мартиновић, Кецман, Благојевић 3, Буцуљевић 2. Тренер: Драган Кобиљски.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Коларић, Бојичић 7, Ч. Станковић 3, Надаждин, Катић 15, Јовановић 1, Пековић (либеро), Петковић, Лубурић 15, М. Станковић 12, Милутинов. Тренер: Страхиња Козић.

Претходни текстЗвездини пионири шампиони Србије
Следећи текстЕвролиго, стижемо поново!