Црвено-бели се вратили на победнички колосек

32

Рукометаши Црвене звезде савладали су Планинку у Београду резултатом 32:28 у 4. колу плеј-аута и поново се издвојили на првом месту табеле са 19 освојених бодова.

Није било лако Звезди да стигне до два бода против неугодних и борбених играча Планинке. Легендарни Ненад Перуничић се већ у четвртом минуту уписао у стрелце, када је поравнао на 2:2, а у првих 30 минута било је много изједначења. Прву предност већу од једног гола разлике домаћи тим је стекао после серије од 3:0 од 10. до 14. минута, када је Дејан Бабић постигао један, а Виктор Матичић два поготка за вођство од 8:6.

Екипа из Куршумлије је брзо поравнала на 8:8 преко Мирковића и Владимира Томића, да би црвено-бели головима Бабића и Немање Нешовановића узвратили и поново стекли +2 (10:8) у 18. минуту. Ипак, разлику нису успели да сачувају, јер је Планинка са два брза гола Шљивића и Комланова у 24. минуту преокренула на 13:12. Екипе су на одмор отишле резултатски изједначене, јер је Матичић у последњем минуту погодио мрежу за 14:14.

Расположени Виктор Матичић је у наставку постигао два поготка и донео Звезди ново вођство од два разлике (17:15). Међутим, ударни трио гостију (Шљивић, Томић и Комланов) доноси нови обрт у Шумицама за предност Планинке од 19:18 у 38. минуту.

Гости су одолевали, а Звезда је журила да што пре поново дође до вођства. То им је успело после погодака Бабића и Младена Ивановића за 24:22 у 48. минуту. Од тог тренутка Црвена звезда је мудро чувала вођство, па је са два узастопна гола Бабића и једним Драгутиновића у 51. минуту стекла и четири гола вишка (27:23).

Екипа Планинке се није тако лако предавала, па је до краја два пута успевала да спусти разлику на минус два, али је Младен Ивановић отклонио све дилеме око победника утакмице у самом финишу, када је два пута затресао мрежу и поставио коначан резултат.

Најефикаснији у победничком тиму били су Дејан Бабић и Виктор Матичић са по шест постигнутих голова. Дарко Тодоровић и Младен Ивановић су по пет пута погађали мрежу, док је Александар Драгутиновић забележио четири поготка. У саставу Планинке Никола Шљивић је доминирао са седам голова, док је Милош Топаловић пет пута био стрелац.

Црвена звезда – Планинка 32:28 (14:14)

Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 500. Судије: Савић и Радуловић. Седмерци: Црвена звезда 5 (4), Планинка 5 (3). Искључења: Црвена звезда 10, Планинка 22 минута.

Црвена звезда: Живојиновић, Драгутиновић 4, Вујовић, Милошевић 1, Гачевић, Антељ, Тодоровић 5, Цупара, Нешовановић 4, Матичић 6 (4), Дамјановић, Бабић 6, Ивановић 5, Леовац, Перуничић 1.

Планинка: Павловић, Јовановић 2, Радисављевић 3, Мирковић 3, Шљивић 7, Комланов 4 (3), Гоцић, А. Томић, В. Томић 4, Топаловић 5.

Црвено-беле ни груба игра гостију није спречила да прекину низ од два пораза и освоје два бода која су их поново одвела на прво место на табели плеј-аута. Црвена звезда се захваљује својим навијачима на подршци, јер су на овом мечу испратили екипу како доликује у знатно бројнијем издању него раније.

Претходни текстСпартак изједначио, одлука пада у мајсторици
Следећи текстЦрвено-беле у финалу плеј-офа