Црвено-бели савладали Борац

59

Црвена звезда је у 22. колу савладала екипу Борца резултатом 3:1, а два гола постигао је Лука Јовић.

Фудбалери Црвене звезде и чачанског Борца одиграли су меч 22. кола националног шампионата три дана раније од првобитно предвиђеног термина услед Ускршњих празника. Тренер Лалатовић у односу на меч у Новом Пазару извршио је неколико промена. Уместо због картона суспендованог Катаиа у тиму је био од првог минута Босанчић, док је у последњој линији уместо Лазића заиграо Јовановић.

Играчи српског шампиона добро су отворили сусрет. Већ у осмом минуту Лука Јовић је након добре асистенције Јовановића упутио шут ка голу гостију, али је био непрецизан. Пропуштено је надокнадио три минута касније. Стојановић је извео корнер, Лазовић пребацио лопту са прве на другу стативу где је спреман чекао суперталентовани нападач црвено-белих и закуцао лопту у мрежу. На истеку четврт часа игре Босанчић је могао да дуплира предност свог тима, али је лопта отишла преко гола. Уследио је мирнији период игре, из разлога што Чачани и поред резултатског заостатка нису показивали амбицију да крену озбиљније ка голу Рајковића. До одласка на одмор пре свих Паркер био је у пар изгледних ситуација, али је резултат до полувремена остао непромењен.

У наставку је виђен много садржајни меч и три гола. Већ после пет минута игре у другом полувремену Лука Јовић је дуплирао вођство свог тима. Маестрално је окренуо свог чувара и у маниру великог голгетера затресао мрежу. Питање победника дефинитивно је отклоњено после једног часа утакмице. Паркер је умакао дефинзивцу Чачана који га је немајући куд оборио, а судија Анђелковић показао је на белу тачку. Сигуран извођач био је Дарко Лазовић који је доживео овације на отвореној сцени и ушао у мали број оних коме су најватреније присталице скандирале име. Заслужено. До краја сусрета вредна помена су два детаља. Ударац главом Паркера после корнера Стојановића који је завршио на стативи и почасни погодак Крунића за госте после пропуста у задњој линији Звездине одбране.

Након неочекиваног пораза у претходном колу у Новом Пазару тренер Лалатовић успео је да опорави екипу у кратком временском периоду и добро припреми утакмицу са Борцем. Радује и форма Луке Јовића који је „преболео“ промашаје из претходног кола и на утакмици са Чачанима заслужено понео епитет најбољег појединца.

Наредни меч Црвена звезда игра против Вождовца.

Црвена звезда – Борац 3:1 (1:0)
Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 6.326. Судија: Дејан Анђелковић. Стрелци: Јовић у 11′ и 50′, Лазовић (из пенала) у 66′ за Црвену звезди, а Крунић у 80′ за Борац.
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Јовановић, Анђелковић, Ковачевић, Стојановић, Босанчић, Лазовић, Паркер, Јовић.
Резерве: Кахриман, Петковић, Мбођ, Гаврић, Савићевић, Авамовски, Орландић.
Борац: Бајић, Боранијашевић, Живковић, Маслаћ, Гојковић, Јованчић, Божић, Крунић, Зец, Машовић, Ђерић.
Резерве: Дробњак, Обрадовић, Јосовић, Милетић, Милојевић, Нешовић, Јевтовић.

Претходни текстКовачевић: Спремни смо за полуфиналну серију
Следећи текстЛалатовић: Победили смо доброг противника