Вилсон Цаковић: Нисам јунак, свако би то урадио

64

Вилсон Цаковић се пре неколико дана вратио у Србију, а у петак 27. марта посетио је и Маракану, где га је дочекао потпредседник клуба Славиша Кокеза.

Бивши голман Црвене звезде који је прошао све млађе категорије нашег клуба, након инцидента који се догодио на утакмици Аполонија – Тирана, још једном се осврнуо на немили догађај.

Видели сте и сами шта се десило. Играли смо на нашем стадиону, а навијач противничког клуба је прескочио ограду и неометано ушао на терен. Имао је могућност да стане било где, али он је стао тачно испред мене и баш ту је раширио заставу. То је свакако била провокација, јер он је знао да сам ја Србин, који је оставио добар утисак својим одбранама – присетио се Цаковић, који признаје да му није било свеједно.

Осећај који је уследио је неописив. То је мали стадион, али веома акустичан, и две или три хиљаде људи је почело да ме вређа, псује, и да скандира „убиј Србина“. То је трајало све док нисам стигао до свлачионице, јер одмах након што ме је тренер заменио, отишао сам у свлачионицу уместо на клупу. Нисам јунак, мислим да би свако на мом месту тако поступио, и не видим у томе ништа херојско – рекао је Цаковић.

О даљим корацима у професионалној каријери, Цаковић за сада, нема шта да каже. Маракана је била и остала његова кућа, и постоји шанса да настави да тренира тамо где је направио и прве професионалне кораке.

Не знам, видећемо шта ће бити даље. Да се вратим доле, нема шансе. Надам да ћу остати овде. Прошао сам све селекције Црвене звезде, имао сам три године потписан професионални уговор са Звездом, и носим веома лепе успомене – изјавио је Цаковић, који је посетио тренинг фудбалера, где се срдачно поздравио са својим некадашњим тренером, Срђаном Максимовићем.

Претходни текстМијаиловић: Одлука УО је коначна
Следећи текстПредседник правне комисије о Мијаиловићу