Звезда наставила победнички низ

25

После три везане победе у меч са Напретком из Крушевца фудбалери Црвене звезде ушли су као апсолутни фаворити. Тренер Лалатовић у односу на утакмици у Суботици извршио је само једну промену, и на терен је уместо Орландића послао Дарка Лазовића.

Од самог старта сусрета црвено-бели су јурнули ка голу Крушевљана, и као плод офанзивне поставке шансу је у 3. минуту имао Паркер. Лепо је прошао по десној страни, међутим, голман гостију Поповић добро је реаговао и избацио лопту у корнер. Исти играч је на истеку четврт часа игре извео нову индивидуалну акцију, овога пута по левој страни, али промене резултата није било.

Гостујући тим углавном се определио за одбрану свог гола и спорадичне покушаје из контранапада. Овакво опредељење исплатило се средином полувремена, али истакао се голман Рајковић. На другој страни, шансу да у првих 45 минута постигне свој трећи гол у текућој сезони имао је Лука Јовић. Анђелковић је послао употребљив центаршут, млади нападач је одлично испратио акцију, добро захватио лопту, која је прохујала изнад пречке Крушевљана.

 

И коначно иницијатива изабраника Ненада Лалатовића исплатила се у 35. минуту. Корнер са десне стране извео је Ристић, створила се гужва после које је Лазовић резантним шутем кроз шуму ногу пронашао лопти пут до мреже. До одласка на одмор фудбалери српског шампиона диктирали су ритам, али и поред тога на полувреме се отишло минималном предношћу црвено-белих.

Наставак меча није био толико садржајан, а за разлику од првог дела када су апсолутно доминирали, црвено-бели нису одиграли како умеју. Паркер је у првом минуту наставка имао солидну прилику, али веће опасности није било. Уследио је период боље игре гостију који су у два наврата били близу изједначења, међутим, захваљујући бравурозним интервенцијама капитена Рајковића шампион Србије забележио је и четврту везану победу. Млади чувар мреже изашао је као победник прво из дуела један на један, а затим и пантерском интервенцијом спасао свој гол после шута нападача Крушевљана.

До краја сусрета „чарапани“ и поред теренске иницијативе нису успели да угрозе гол Црвене звезде. На другој страни вредни помена били су слободан ударац Босанчића који је голман Напретка крајњим напором зауставио, као и шансе Лазовића после неспоразума у последњој линији Крушевљана, односно Орландића у самом финишу после асистенције Паркера.

Најтрофејнији српски клуб је и поред нешто слабије игре у односу на уводне пролећне борбе успео да упише нова три бода, захваљујући којима миран може да оде на двонедељну паузу у првенству узроковану обавезама националних селекција. Шампионат се наставља 4. априла, утакмицама 21. кола. Играчи Црвене звезде гостоваће у Новом Пазару.

Црвена звезда – Напредак 1:0 (1:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 12.640. Судија: Илија Броар (Нови Сад). Стрелци: Лазовић у 35′

Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Анђелковић, Ристић, Стојановић, Катаи, Лазовић, Јовић и Паркер.
Резерве: Кахриман, Јовановић, Ковачевић, Грујић, Босанчић, Гаврић, Орландић.
Напредак: Поповић, Радуловић, Урошевић, Пауновић,Фримпонг, Гобељић, Ндиаје, Димитров, Вучетић, Трујић.
Резерве: Јанковић, Трајковић, Бајић, Пантелић, Лемајић, Ђоковић, Станојевић.

Претходни текстЦирбес: Наш циљ се зна
Следећи текстЛалатовић: Било је пропуста