Кобиљски: Циљ је да прођемо у полуфинале

31

Одбојкаши Црвене звезде у понедељак 16. марта стартују у плеј-офу Винер Штетише лиге. У четвртфиналу их очекује екипа Инђије, а први меч се игра у Београду.

Црвено-бели су са одбојкашима Инђије одиграли два меча ове сезоне и оба пута су славили максималним резултатом. У првом делу сезоне, у Београду, по сетовима је било 25:15, 25:16, 27:25, док је у Инђији по сетовима било 18:25, 21:25, 13:25 за наш тим.

Изабраници Драгана Кобиљског су сезону завршили на 2. месту са 15 победа, три пораза и 46 бодова. Инђија је заузела седмо место са 6 тријумфа, 12 пораза и 19 бодова.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски истиче да је циљ екипе да се пласира у полуфинале.

Наш циљ је да прођемо у полуфинале. Не бих лицитирао са колико тријумфа, важно је да прођемо и сматрам да нас сутра очекује можда и најтежи меч у овој серији против Инђије. Инђија је добра екипа која нема много тога да изгуби и сигурно је да ће доћи растерећено да играју против нас – рекао је Кобиљски.

Црвено-бели су имали јак ритам утакмица. Уз завршницу лигашког дела домаћег шампионата одиграли су и два тешка дуела са италијанском Равеном у четвртфиналу Купа Изазивача. Уколико наши одбојкаши тријумфују против Инђије, следи пауза од три недеље.

Тренутно се налазимо у доброј форми, што смо потврдили против Равене. Не знам како ће та пауза да се одрази на нашу форму, али како је свима, тако је и нама. Против тога не можемо и морамо да радимо са тим – истакао је стратег црвено-белих.

Кобиљски ће против Инђије моћи да рачуна на све играче.

Максим Буцуљевић се потпуно опоравио, а и Борис Мартиновић је у тренажном процесу, тако да ће сви бити спремни за почетак плеј-офа – констатовао је Кобиљски.

Звезда брани шампионску титулу освојену прошле године и наши одбојкаши ће учинити све да у томе и успеју.

Желимо да одбранимо шампионску титулу и свакако да идемо на победу против Инђије. Желимо тријумф у првој утакмици, а самим тим да нам буде лакше у реваншу и да што пре завршимо четвртфиналну серију са Инђијом – истакао је примач сервиса Црвене звезде Филип Стоиловић.

Црвено-бели ће паузу у првенству искористити да се што боље припреме за одлучујуће дуеле у борби за титулу.

Имали смо много утакмица у последње време и веома смо уморни и исцрпљени. Искористићемо паузу да се мало одморимо и да се што боље спремимо за завршницу првенства – закључио је Стоиловић.

Утакмица између Црвене звезде и Инђије је на програму у понедељак, 16. марта од 18 часова дворани СЦ Шумице у Београду. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Дејан Рогић и Ђорђе Стевановић.

Реванш утакмица ће се играти три дана касније у Инђији. Екипа која прва дође до две победе обезбедиће пласман у полуфинале плеј-офа Винер Штетише лиге.

Претходни текстЗвезда дочекује Раднички
Следећи текстНемања Церовац шампион Србије у кросу