Ковачевић: Очекујем пласман у полуфинале

39

У четвртак, 12. марта одбојкашице Црвене звезде започињу одлучујуће борбе за шампионску титулу. У првом мечу четвртфинала плеј-офа црвено-беле дочекују екипу Железничара.

Одбојкашице Црвене звезде и Железничара су се састајале два пута ове сезоне. Оба пута била је боља чета Бранка Ковачевића.

У првом мечу у Лајковцу Звезда је славила са максималних 0:3, по сетовима 24:26, 11:25, 23:25. У другом делу лигашког дела Винер Штетише лиге у Београду Железничар је пружио нешто јачи отпор, али је наш тим победио резултатом 31, по сетовима 29:27, 10:25, 25:19, 25:18.

Црвено-беле су лигашки део такмичења завршили на трећем месту са 14 победа, 4 пораза и 41 бодом, док је екипа из Лајковца сезону окончала на 6. месту са 8 тријумфа, 10 пораза и 24 бода.

Тренер Црвене звезде Бранко Ковачевић очекује пласман у полуфинале.

Очекујемо да се пласирамо у полуфинале плеј-офа. У последње време смо поприлично подигли ниво игре и форме. Сигурно је да неће бити лако са Железничаром, али свакако да очекујем пласман у полуфинале – изјавио је стратег црвено-белих.

Иако је Звезда у претходна два међусобна дуела тријумфовала и освајала по три бода у тим мечевима, Железничар је пружао јак отпор.

Железничар је једна од искуснијих екипа у Винер Штетише лиги, са два врло искусна и квалитетна примача сервиса и такође два врло искусна средња блокера. Сигурно је да неће бити лако, да ће бити дужих сетова и утакмица, али очекујем да прођемо – закључио је Ковачевић.

Примач сервиса црвено-белих Љубица Кецман истиче да је екипа спремна за завршницу шампионата.

Самим тим што почиње плеј-оф свима нам је јасно колико су те утакмице битне. Што се тиче екипе из Лајковца мислим да су подигли ниво своје форме од последње утакмице коју су играле са нама, што можемо да видимо и по резултатима које су оствариле у последњих пар кола лигашког дела такмичења. Доста су искусна екипа. Имају искусне играчице које су играле у Звезди попут Тамаре Ракић, а сада је ту и Ивана Исаиловић – оценила је Кецманова, а потом је додала:

Требало би да што озбиљније уђемо у тај меч, добро смо се припремале. Одиграле смо пар тренинг утакмица, прошле недеље против ТЕНТ-а, а ове против Јединства и то нам је доста помогло у самој припреми за утакмице које нас очекују. Прва утакмица нас очекује сутра и најискреније се надам да ћемо успети да победимо на домаћем терену, с обзиром да другу гостујемо. Желимо да завршимо четвртфинале онако како смо и планирале, а потом следује мало дужа пауза. Ту паузу ћемо у једну руку искористити да се мало одморимо, а у другу руку и да се што боље припремимо за оно што нас очекује касније – констатовала је Љубица Кецман.

Прва утакмица четвртфинала плеј-офа између Црвене звезде и Железничара је на програму у четвртак, 12. марта од 18 часова у дворани СЦ Шумице у Београду. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Владимир Цветковић и Ненад Давидович.

Реванш утакмица ће се играти у недељу, 15. марта од 19 часова у Хали спортова у Лајковцу. Екипа која прва дође до две победе обезбедиће пласман у полуфинале плеј-офа Винер Штетише лиге.

 

Претходни текстЗвезда гостује Партизану на Бањици
Следећи текстМитровић: Галата показао снагу у дуелу са Фенером