Звезда убедљива против „Крсташица“

63

 Црвена звезда оправдала је улогу фаворита, рутински савладала Раднички и победом се опростила од лигашког дела сезоне. „Крсташице“ ће првенство наставити у баражу.


 
Немилосрдне су црвено-беле биле према противницама. Правиле су мало грешака, а Раднички се чинио неспреман да парира. Гошће су биле танке, поготово у блоку, па им је Звезда лако испуцавала блок-ауте.
 
Поеном Катарине Маринковић приближио се Раднички на 20:15, али је велику улогу у завршници имала Мина Поповић.
 
У наставку, наше одбојкашице су се брзо одвојиле на 13:5. Мењао је играчице Драгојло Терзић, али превише слаб напад гошћи није могао да поремети црвено-беле које су лако повеле 2:0.
 
Неизвесност у трећем периоду трајала је док на сервис није изашла Јулија Миловитс. Држао се Раднички до 6:6, али је капитен Звезде успела да поремети пријем гошћи и поведе своју екипу до 11:6.
 
У завршници сета Раднички је везао неколико поена, и успео да смањи заостатак од 23:13 до 23:17. Али, то је било све од њих на овом сусрету.

Најефикаснија у нашем тиму била је Адела Хелић са 18 поена. Бојана Миленковић је освојила 13, а Николина Лукић 12 поена. Код гошћи су се истакле Митровић и Маринковић са по 9 поена.

Црвена звезда је лигашки део такмичења завршила на трећем месту са 41 бодом, колико има и другопласирани НИС Спартак који је у последњем колу савладао лидера Визуру са 3:1. У четвртфиналу плеј-офа, који почиње наредне недеље, црвено-беле ће играти против Динама или Железничара.

Црвена звезда – Раднички 3:0 (25:16, 25:7, 25:18)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 50. Судије: Дарко Савић, Александра Баланџић (обоје из Београда)). Трајање меча: 64 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 3, Поповић 8, Хелић 18, Миленковић 13, Лукић 12, Миловић 4, Пушић (либеро), Росић (либеро), Чанак 2, Брђовић, Стијепић 1, Кецман 2. Тренер: Бранко Ковачевић.
РАДНИЧКИ: Поповић 1, Лечић 6, Ранитовић 1, Митровић 9, Трајковић 4, Маринковић 9, Јегдић (либеро), Младић (либеро), Милићевић, Ђорђевић, Радосављевић, Симић. Тренер: Драгојло Терзић.

Претходни текстЛалатовић и Лазић пред Војводину
Следећи текстАдела Хелић најбоља у фебруару