Звезда обезбедила друго место пред плеј-оф

44

Лако и убедљиво, после 70 минута игре, Црвена звезда је савладала Спартак из Љига и са нова три бода, коло пре краја, математички обезбедила „коту 2” пред плеј-оф.


 
Кад год би запретили црвено-белима (средином другог и у већем делу трећег сета) гости би губили ритам после неког доброг сервиса наших одбојкаша, који иако нису блистали, били су довољно добри да забележе победу.
 
Прва два сета у потпуности су припала Београђанима. Иако је константно мешао стартну поставу (играло је 11 играча), тренер црвено-белих Драган Кобиљски у сваком тренутку држао је ствар у својим рукама.
 
Наши момци су без обзира на нешто већи број грешака, били конкретнији и свакако квалитетнији од госта. Само је у трећем периоду Спартак повео 9:6, да би на техничком тајм-ауту Звезда имала поен предности.
 
Држали су се гости још неколико минута, прилазили на два поена заостатка, али није било снаге да начине изненађење, што би представљао и освојен сет.
 
На овај начин, Црвена звезда је направила лепу увертиру пред први меч четвртфинала Купа изазивача против италијанске Равене који је на програму у среду од 18 часова.

Црвена звезда – Спартак 3:0 (25:21, 25:18, 25:20)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 75. Судије: Филип Врндић и Јован Јовановић (обојица из Београда). Трајање меча: 71 минут.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 5, Гмитровић 9, Копривица 10, Мартиновић, Буцуљевић 3, Стоилиовић 5, Јевтић (либеро), Стефановић, Кецман 5, Благојевић 7, Милутиновић 6, Нејић. Тренер: Драган Кобиљски.
СПАРТАК: Симић 1, Мунћан 3, Перић 9, Дојчиловић 2, Главинић 5, Стевановић 9, Тодосијевић (либеро), Радосављевић 8, Гајевић, Весовић, Ракић. Тренер: Богдан Величковић.

Претходни текстТријумф вредан полуфинала
Следећи текстРутинска победа Звезде у Лазаревцу