Реми без голова у Нишу

30

Фудбалери Црвене звезде нису успели да савладају Раднички из Ниша на старту пролећног дела сезоне, и на тај начин су пропустили прилику да смање заостатак на табели на четири бода.

Током првих 45 минута, Црвена звезда није успела да створи нити једну праву прилику. Штавише, домаћин је био много опаснији ривал, и у неколико наврата били су близу постизања гола. Најпре у првим секундама меча, када је Ашћерић шутирао по земљи из казненог простора, али за мало непрецизно. Потом, уследила је серија корнера и прекида за Раднички, који је управо чекао такве ситуације с обзиром на чак четворицу изузетно високих фудбалера.

Звезда је успешно бранила прекиде све то финиша првог полувремена, када је Лакић Пешић шутирао главом из непосредне близине, а Рајковић чудесно интервенисао и сачувао Звездину мрежу. Црвена звезда често није успевала ни да започне нападе, јер су фудбалери из последње линије грешили у предаји лопте, а и када би успели да пробију по боковима, уследили би непрецизни центаршутеви. Један од можда најагилнијих у првом полувремену био је Џошуа Паркер, који није имао адекватну подршку.

У другом полувремену, ситуација се само незнатно променила. Црвена звезда је заиграла нешто агресивније, али и даље се игра сводила на високе лопте и центаршутеве, приликом којих су доминирали високи фудбалери Радничког. Како је време промицало, домаћин се све више повлачио, а наш тим је успевао да дође до поседа и наметне одређени притисак. Тренер Лалатовић је покушао да изменама „продрма“ екипу, па су прилику у наставку добили Катаи, Ристић и Јовић.

Ипак, прву праву прилику видели смо тек у самом финишу меча. У 83. минуту, након центаршута Лазовића, лопта је некако стигла до Савићевића који са неколико метара није успео да је захвати на прави начин. У последњим тренуцима утакмице, након корнера који је извео Ристић, Саво Павићевић је на другој стативи прихватио лопту и шутирао под пречку, али се истакао феноменалном интервенцијом Борјан.
Утакмица је завршена без голова, а Црвена звезда није успела да умањи предност свог ривала на табели. У следећем колу, црвено-бели гостују у Јагодини истоименој екипи.

Раднички (Ниш) – Црвена звезда 0:0
Стадион: ФК „Раднички“. Гледалаца: 8.000. Судија: Милорад Мажић (Врбас)
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Лазић, Анђелковић, Ковачевић, Стојановић, Савићевић, Лазовић, Гаврић и Паркер.
Резерве: Кахриман, Јовановић, Ристић, Катаи, Босанчић, Јовић, Орландић.
Раднички: Борјан, Петровић, Д. Булатовић, Р. Булатовић, Лакић Пешић, Ћулум, Марјановић, Попара, Јовановић, Ашћерић, Ђуричковић.
Резерве: Филиповић, Ђорђевић, Пејчић, Коларевић, Земјанкин, Валентић, Павловић.

Претходни текстЧовић: Континуитет освајања трофеја је настављен
Следећи текстЛалатовић: Нисмо успели да се повежемо