Тријумф црвено-белих против Југовића

68

Рукометаши Црвене звезде тријумфално су почели такмичарску 2015. годину. Црвено-бели су срушили до овог кола лидера на табели, екипу Југовића, на домаћем терену у Београду резултатом 27:25.

Кључну улогу у освајању два бода имали су млади чувар мреже Марко Антељ и појачање из редова Војводине Младен Ивановић. Антељ је одбранио седмерац Немањи Белошу, а затим 10 секунди пре краја обезбедио победу одбранивши зицер гостима из Каћа при резултату 26:25. Тријумф је оверио Дарко Тодоровић за коначних 27:25.

Домаћи тим је боље отворио утакмицу и серијом од 3:0 стигао до 5:2 у 10. минуту головима Милошевића, Ивановића и Димитрића. Седам минута касније гости су успели да изједначе јединим поготком Селешија на мечу. Ивановић и Шотић су донели два разлике екипи Ненада Перуничића. Недуго након тога гол је постигао талентовани Никола Милошевић, а гости су смањили на 13:14 преко капитена Шипке за крај првог дела игре.

Исти играч је у 36. минуту довео госте у вођство након дуго времена (17:16), да би Звезда експресно вратила предност головима Бабића и Тодоровића. Незадрживи Белош донео је Југовићу два гола предности десет минута пре краја, али екипа Ненада Перуничића након тога прави серију од 3:0 за нови преокрет (24:23). Стрелци су били Шотић, Драгутиновић и Ивановић, који је у најбитнијим тренуцима реализовао три седмерца и уз младог голмана Антеља био јунак победе.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Младен Ивановић са шест погодака. Гол мање забележио је Младен Шотић, док је у гостујућем саставу Немања Белош постигао 12 погодака. Одлично је бранио и капитен Владимир Цупара, који је забележио 12 успешних интервенција и један заустављени седмерац. Врло добре игре пружили су пивоти Немања Нешовановић и Дејан Бабић, а са три поготка се истакао и Александар Драгутиновић, новајлија из екипе Рудара. Тодоровић је играо са повредом колена, док је Матичић имао малу минутажу из истих разлога.

Црвена звезда – Југовић 27:25 (14:13)

Београд – Дворана: Шумице. Гледалаца: 140. Судије: Боричић, Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 5 (4), Југовић 4 (2). Искључења: Црвена звезда 12, Југовић 12 минута.

Црвена звезда: Живојиновић, Драгутиновић 3, Вујовић, Милошевић 3, Гачевић, Антељ (3 одбране, седмерац), Тодоровић 3, Цупара (12 одбрана, седмерац), Шотић 5, Нешовановић 2, Матичић 1 (1), Ст. Димитрић 1, Бабић 3, Ивановић 6 (3), Брајовић, Милутиновић.

Југовић: Селеши 1, Момиров, Врговић 3, Шипка 4, Лисица 4, Јокић, Покрајац, Вучићевић, Матановић, Добријевић, Куртеш 1, Милосављев (13 одбрана, седмерац), Кочић, Рацковић, Белош 12 (2).

Звезда се овом победом пробила на четврто место са 15 бодова колико имају Партизан и Железничар, који су иза црвено-белих. Екипу Ненада Перуничића тек очекују велика искушења у наредном периоду, јер је у следећем колу на програму вечити дерби, а након тога и сусрети против Металопластике и Железничара.

Претходни текстЛалатовић задовољан припремама
Следећи текстЗвезда декласирала Бечеј