Кобиљски: Звезда зна како се освајају трофеји

120

У просторијама Одбојкашког савеза Србије данас је одржана конференција за новинаре поводом Финалног турнира јубиларног, 50. Купа Србије.

Конференцији су присуствовали капитени и тренери: Вељко Петковић и Страхиња Козић из Војводине НС Семе из Новог Сада, Иван Костић и Владимир Васовић из Партизана, и Максим Буцуљевић и Драган Кобиљски из Црвене звезде. Представници Радничког из Крагујевца, Милан Илић и Предраг Срећковић, нису успели да стигну на конференцију, јер је био обустављен саобраћај на ауто – путу код Смедерева.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић је истакао да су мечеви против Војводине увек били веома занимљиви и неизвесни.

Позвао бих публику да у што већем броју дође на прву и другу утакмицу полуфинала. Надам се да ће и једна и друга утакмица бити занимљива. Извукли смо најтежег противника. Домаћин је увек фаворит, играју пред својом публиком, имају довољно искуства. Са Војводином смо увек играли неизвесне мечеве, јесте да смо често славили, а ја се надам да ћемо поново тријумфовати. Знамо да играмо тешке мечеве, знамо са тиме да се носимо. Мислим да смо фаворити и стварно се надам да ћемо сутра на терену показати да смо бољи од Војводине – истакао је капитен црвено-белих.

Тренер црвено-белих Драган Кобиљски очекује да његов тим искорсити искуства из прошлих година када је Звезда у најбитнијим мечевима славила и освајала трофеје.

Слажем се у потпуности са Максимом Буцуљевићем да смо добили најтежег противника у овом моменту. Играти против комплетне Војводине у Новом Саду је јако тежак задатак, али исто тако могу да кажем да у Нови Сад не долазимо као туристи. Тражићемо своју шансу у борбености и искуству од прошлих година када је Црвена звезда освајала трофеје – констатовао је кобиљски.

Финални турнир јубиларног, 50. Купа Србије у конкуренцији одбојкаша, одиграће се у суботу и недељу, 14. и 15. фебруара у малој сали СПЦ “Војводина” у Новом Саду.

У суботу, 14. фебруара, у првом полуфиналу, од 16 часова играће Партизан и Раднички из Крагујевца, а у другом полуфиналу, од 18,30 часова, Војводина НС Семе из Новог Сада и Црвена звезда. Финале ће се одиграти у недељу, 15. фебруара од 18 часова. Све утакмице из Новог Сада директно ће преносити РТС 2.

Пехар победника Купа Србије брани Црвена звезда која је пршоле године у финалу савладала Рибницу у Краљеву са 0:3, по сетовима 21:25, 24:26,19:25. Црвено-бели су Куп Србије освајали 12 пута.

Претходни текстУ четвртфиналу Купа против Спартак Војпута
Следећи текстЦрвено-бели дочекују лидера на табели