Звезда и Металист одиграли меч без голова

52

Црвена звезда и Металист одиграли су утакмицу без голова. За Црвену звезду су наступили фудбалери који нису играли против Рубина, а дебитовао је и Петар Орландић.

Осим велике борбености, у првом полувремену нисмо могли да видимо много прилика за гол. Црвена звезда је углавном нападала преко леве стране, где су се истицали Ђорђевић и Катаи. Управо је Александар Катаи имао најбоље прилике да Звезди донесе предност. Најпре је у 14. минуту неочекивано добио прилику да, након грешке одбране Металиста, затресе мрежу, али из изгледе ситуације није најбоље шутирао. И у 20. минуту, након асистенције Ђорђевића, Катаи је имао прилику, али му је голман Горијанов „ушао у шут“ и одбранио ударац. И последња прилика за Катаиа виђена је у финишу првог полувремена, када је његов шут голман Металиста одбранио, а након његове интервенције лопта је погодила пречку. Осим Катаиа, и Јовић је имао прилику да главом затресе мрежу након центаршута Ђорђевића, али је шутирао преко гола.
Металист је покушавао да угрози наш тим пре свега брзим контрама. Неколико пута је голман Тркуља правовременим истрчавањима секао нападе Металиста, а посебно се истакао у 11. минуту када је том приликом и одбранио шут Абдултауфику. Треба рећи да се средином првог полувремена повредио Данијел Аврамовски, па је његово место заузео Милош Босанчић.
У другом полувремену, Металист је појачао притисак, и био нешто бољи у пољу, али тек у последњих десетак минута су виђена права узбуђења. Треба рећи да је Павићевић своје место на терену уступио Вукашину Јовановићу, а капитенску траку Михаилу Ристићу, а Петар Орландић, који се екипи прикључио данас, заменио је Гболахана Саламија. Металист је најпре опасно запретио у 80. минуту, када је нападач овог клуба био за мало непрецизан. Потом су Катаи и Босанчић претили украјинском тиму, да би Марко Тркуља у 88. минуту сјајно интервенисао и одбранио зицер нападачу Металиста. Последња прилика виђена је у последњим тренуцима меча, када се Јовић одлично убацио и шутирао, голман одбио лопту поново до Јовића који из другог покушаја није успео боље да реагује.
То је било и последње узбуђење, па је тако Црвена звезда по први пут у овом циклусу зимских припрема одиграна утакмицу без голова.

Црвена звезда – Металист 0:0
Терен: СЦ „Глорија“. Гледалаца: 50. Судија: Ласа Сигалава (Грузија)
Црвена звезда: Тркуља, Павићевић (од 62′ Јовановић), Стојановић, Мбођ, Ђорђевић, Грујић, Ристић, Аврамовски (од 26′ Босанчић), Катаи, Јовић, Салами (од 62′ Орландић.
Металист: Горијанов, Песинчник, Ишченко, Галовскиј, Назаренко, Краснопиоров, Ковалчук, Кулаков, Пријомов, Абдултауфик, Бериша.

Претходни текстДосадашњи циљеви испуњени, најважније тек следи
Следећи текстУбедљив тријумф црвено-белих над Врбасом