Црвена звезда славила против Младог радника

35

Теже него што се очекивало црвено-бели су успели да савладају Млади радник у „Шумицама” и освоје очекивана три бода. Пожаревљани су пружили велики отпор шампиону, имали прилику и за бод, али је на крају ипак пресудило Звездино искуство.


 
Наши одбојкаши су фуриозно почели меч, одмах повели 7:1 па се чинило да утакмица неће много трајати. И поред тога што су гости средином сета дошли до своје игре Звезда је захваљујући високом вођству од почетка меча сет рутински привела крају.
 
Ипак у наставку је дошло до благог опуштања црвено-белих што су Пожаревљани знали да искористе, па су највише захваљујући капитену Јевтићу заслужено стигли до изједначења.
 
Охрабрени успехом у другом периоду гости су и у наставку играли одлично. Звезда је углавном јурила предност Младог радника а тек у финишу су успели да преузму иницијативу и поведу 19:18.
 
Нису се предавали Пожаревљани, успели су да изједначе (20:20), али су црвено-бели серијом од 5:1 стигли до новог вођства. Није то било све од гостију. Одлично су почели четврти сет, повели 8:5, али снаге за више нису имали. Већ половином сета Звезда је стигла до преокрета и предности коју није испуштала до краја меча.

Највише поена за наш тим освојили су Лазар Копривица и Филип Стоиловић, по 16 поена. Александар Околић је нанизао 13, а Александар Гмитровић 12 поена. Код гостију су се истакли Пантић са 15 и Јевтић и Кочановић са по 14 освојених поена.

Наредног викенда на програму је Финални турнир Купа Србије који се одржава у Новом Саду, а у полуфиналу одбојкаши Црвене звезде ће играти против домаћина турнира Војводине НС семе.

Црвена звезда – Млади Радник 3:1 (25:21, 22:25, 25:21, 25:21)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 60. Судије: Јована Вуковић и Предраг Баланџић (обоје из Београда). Трајање меча: 103 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 13, Стоиловић 16, Гмитровић 12, Копривица 16, Милутиновић 7, Буцуљевић 4, Јевтић (либеро), Стефановић 4, Мартиновић, Благојевић 5, Нејић, Кецман. Тренер: Драган Кобиљски.
МЛАДИ РАДНИК: Пантић 15, Ковачевић 2, Петровић 3, Машуловић 6, Јевтић 14, Кочановић 14, Видаков (либеро), Савић 1, Милошевић 3, Поповић 11, Пековић. Тренер: Саша Јоксимовић.

Претходни текстДангубић пропушта меч са Крком
Следећи текстЗвезда отказала учешће на турниру у Ваљеву