Одбојкаши у петак дочекују Млади радник

39

Наредни ривал одбојкаша Црвене звезде је екипа Младог радника из Пожаревца која гостује у „Шумицама“ у петак 6. фебруара у оквиру 15. кола Винер Штетише лиге.

Након два пораза на почетку године од Партизана (1:3) и Војводине НС семе (3:2), црвено-бели су забележили две победе. Прво су савладали Ђердап са максималних 3:0, а потом и Инђију на гостовању истим резултатом. Наши одбојкаши се налазе на 2. месту на табели са 34 бода.

Одбојкаши Младог радника су у прошлом колу прекинули серију пораза. Након девет узастопних неуспеха Пожаревљани су савладали Рибницу са 3:1 у прошлом колу и тако су побегли са последњег места. Тренутно су девети са 12 бодова.

У првом делу сезоне Црвена звезда је славила у Пожаревцу са 0:3, по сетовима 23:25, 16:25, 19:25.

С обзиром да смо у првом делу сезоне одиграли меч у коме је у првом сету било доста неизвесно, очекујем да ни сада неће бити нимало лако. Колико год да су они млађа екипа имају и искусније играче попут Јевтића и сигурно је да се неће предати. Не смемо опуштено да уђемо у меч са Младим радником – изјавио је организатор игре Црвене звезде Немања Стефановић.

Пожаревљани су увек били тврд орах за наш тим.

Надам се да ћемо победити максималним резултатом и освојити сва три бода. Међутим, Младом раднику је такође веома битна утакмица. У ранијима сусретима умели су да нас намуче. Када мислимо да смо их сломили они знају да се врате – упозорава Стефановић.

Блокер црвено-белих Борис Мартиновић је истакао да ће меч против Пожаревљана бити одлична провера пред Финални турнир Купа Србије.

Очекујемо победу и освајање нова три бода. Без обзира што су претпоследњи на табели не би требало опуштено да уђемо у овај меч јер ће они дати све од себе. Зато би ми требало на почетку да их притиснемо и да се држимо наше игре. Ово ће бити и добра прилика да се припремимо за Финални турнир Купа Србије који се наредног викенда игра у Новом Саду. Циљ нам је да одбранимо пехар освојен прошле године, али то неће бити нимало лако – констатовао је Мартиновић.

Утакмица између Црвене звезде и Младог радника је на програму у петак 6. фебруара од 18 часова у дворани СЦ Шумице у Београду. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Јована Вуковић и Предраг Баланџић.

Претходни текстМиленко Аћимовић видео нову Звезду
Следећи текстОрландић сутра потписује, у суботу у Белеку