Велико интересовање за акцију давања крви

28

Тачно у 12 часова, у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ почела је још једна акција добровољног давања крви.

Престали смо и да бројимо колико је пута до сада организована акција прикупљања јединица крви, а у априлу прошле године, постављен је и „рекорд“ јер је прикупљено чак 403 јединице на Звездином стадиону, односно 575 јединица у читавој Србији. Ипак, ако је судити по кадровима који су на нашем стадиону забележени после 13 часова, нема сумње да ће и тај сјајан рекорд бити оборен.

Хуманост је још једном прошла на испиту. Много људи, спремих да помогну другима, појавило се у Медија центру, а редови за лекарски преглед били су велики. Акцији су се придружили и кошаркаши Црвене звезде Марко Тејић и Никола Ребић, који су поклањали карте за утакмицу Топ 16 фазе Евролиге коју Црвена звезда игра против Жалгириса. Представници нашег кошаркашког клуба дочекани су аплаузом. Учешће у овој хуманитарној акцији узео је и Ђорђе Деспотовић, фудбалер Црвене звезде, који је крв дао међу првима.

Подсећамо, акција ће трајати све до 18 часова. Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, испаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири месеца за особе женског пола.
Захваљујемо се како навијачима Црвене звезде, тако и свима који су узели учешће у овој акцији, или на било који начин допринели да се позив прошири.

Претходни текстРадоњић: Навијачи су нам јак подстрек
Следећи текстБесплатне карте добровољним даваоцима крви