Црвено-беле доживеле нови пораз од Визуре

30

У одложеном мечу 11. кола Визура је по трећи пут у сезони надиграла Црвену звезду. И овога пута било је 3:0 за актуелне шампионке Србије.


 
Највише узбуђења било је на старту меча, а тада је Црвена звезда пропустила велику прилику. Водила се велика борба у уводном сету, често су се ривалке смењивале у вођству, а у финишу су ипак гошће имале два поена вишка (21:19).
 
Црвено-беле су успеле да изједначе, али нису имале довољно концентрације за још један преокрет, па је Визура повела – 26:24.

Далеко лакше је Новобеограђанкама било у наставку меча, а видело се то и по резултату. Иако поново без Тијане Бошковић, Визура је лако створила велику залиху у другом периоду (18:6), коју је потом само одржавала све до 25:18.
 
Нешто јачи отпор Звезда, сада са Николином Лукић у постави уместо Љубице Кецман, пружила је у трећем сету. Повеле су наше одбојкашице са 8:6, али је Визура ипак брзо преокренула (16:13).
 
До краја сета, испоставило се и меча, изабранице Слободана Радивојевића одиграле су рутински, па су забележиле тринаесту победу у 14 мечева одиграних у Винер Штетише лиги ове сезоне.
 
Звезда је имала најбољег поентера меча, била је то Адела Хелић (14), али су гошће далеко равноправније распоредиле поене, те су Лозо и Ранковић имале по 12, Савић 11, Буша десет, а Алексић седам. Код Звезде, добар учинак су имала и оба средњака, Јелена Трнић и Мина Поповић, са по осам поена.

Црвена звезда у 15. колу гостује ТЕНТ-у у Обреновцу у суботу 7. фебруара.

Црвена звезда – Визура 0:3 (24:26, 18:25, 22:25)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 400. Судије: Предраг Баланџић и Светлана Зотовић (обоје Београд). Трајање меча: 77 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 8, Чанак, Секулић, Поповић 8, Брђовић, Хелић 14, Росић (либеро), Миленковић 4, Тасић, Кецман 3, Лукић 7, Миловић 3. Тренер: Бранко Ковачевић.
ВИЗУРА: Коцић, Мартиновић, Степановић (либеро), Лозо 12, Савић 11, Алексић 7, Лазовић, Ранковић 12, Веселиновић, Буша 10, Мирковић 4, Димић. Тренер: Слободан Радивојевић.

Претходни текстРеми Звезде и Олимпије
Следећи текстМиленко Аћимовић видео нову Звезду