Хелић: Ужелеле смо се одбојке

50

Одбојкашице Црвене звезде после непланиране паузе од три недеље настављају трку за шампионску титулу. Црвено-беле ће у оквиру 12. кола Винер Штетише лиге гостовати у суботу, 17. јануара Нис Спартаку у Суботици.

Црвена звезда и НИС Спартак су се у текућој сезони једанпут састали. Било је то у 3. колу, када је наш тим тријумфовао са 3:2, по сетовима 18:25, 25:18, 23:25, 25:21, 15:11. Тада је најефикаснија била Адела Хелић која је освојила 24 поена.

С обзиром на досадашњи скор, од када сам у Звезди одиграле смо три утакмице и свака је играна у пет сетова, верујем да ће и овај пут бити врло неизвесно. Пре свега због тога што Спартак игра на домаћем терену, а врло добро знам каква атмосфера може да буде у Суботици. Мада, гледајући неке њихове утакмице, бар ову последњу против Железничара из Лајковца, није ми се учинило да су одиграле на неком посебно добром нивоу. Било је ту доста грешака на њиховој страни, а мислим да ми у последње време подижемо форму, иако нисмо играле већ три недеље. Сматрам да ће бити веома добра утакмица, јер смо се ужелеле играња – истакла је коректорка Црвене звезде.

У децембру екипа НИС Спартака је пружала добре партије. Остварили су три победе, међу којима је и тријумф над Визуром у Београду.

У децембру су баш добро играле. Иначе играју са доста осцилација, па се никад не зна како ће бити расположене. Ми ћемо се трудити да покажемо како смо добро радиле на тренинзима и да победимо, пошто нам је веома битна утакмица – рекла је Адела.

Претходног викенда одбојкашице Црвене звезде су требале да одиграју дерби меч са Визуром, међутим тај меч је одложен.

Пауза није оставила трага на екипу. Сви смо очекивали дерби са Визуром и темпирали смо форму за ту утакмицу, али је изненада она одложена. Имали су разлог због кога су тражили одлагање… Ипак, то нас није пореметило. Наставили смо у нашем ритму и да се спремамо за будуће мечеве. Можда ћемо имати сада мало више утакмица у фебруару, пошто нас чека и Финални турнир Купа Србије и одложен меч са Визуром, али верујем у наш стручни штаб и знам да ћемо темпирати форму за те дуеле. Верујем да неће бити проблема – закључила је Адела Хелић.

Утакмица 12. кола Винер Штетише лиге између НИС Спартака и Црвене звезде је на програму у суботу, 17. јануара од 19 часова у Хали спортова „Дудова шума“ у Суботици. Меч ће судити Борис Коларевић и Зоран Радовановић.

Претходни текстНемања Субановић шампион Србије до 14 година
Следећи текстЗвезда у суботу гостује у Новом Саду