Буцуљевић: Размишљамо само о нашој доброј игри

34

У четвртак, 15. јануара, одбојкаше Црвене звезде очекује први меч осмине финала Купа изазивача против екипе Фино Капошвар из Мађарске.

Црвено-бели су претходно савладали фински Лоиму Раисио у шеснаестини финала. У првом мечу у Финској било је 2:3 (25:16, 26:24, 20:25, 22:25, 11:15) за наш тим који је славио и у реваншу у „Шумицама“ када је резултат био 3:1 (16:25, 25:19, 25:23 и 25:17).

Одбојкаши Фино Капошвара су вољом жреба имали доста среће, па су у шеснаестини финала били слободни. У 2. колу оба пута су тријумфовали против албанске екипе Студенти из Тиране. У Капошвару је било 3:0 (25:17, 25:20, 25:16), а у реваншу су Мађари славили са 1:3 (22:25, 25:23, 17:25, 9:25).

Црвено-бели су и у другом колу имали јако квалитетног ривала. Израелска екипа Хапоел Мате-Ашер Ако пружила је снажан отпор изабраницима Драгана кобиљског који су у Београду славили са 3:0 (25:23, 25:22, 26:24). У Израелу је било 3:2 (25:19, 25:18, 18:25, 17:25, 15:10) за Хапоел, али је наша екипа захваљујући боду у гостима прошла у наредну рунду такмичења.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски очекује још један тежак дуел у Купу изазивача.

Очекујемо још један тежак дуел, поготово у Капошвару. Немамо много информација о тој екипи, али знамо да их предводи коректор Немет и да је то један одличан играч. Морамо бити спремни да уложимо много енергије да бисмо постигли жељени циљ, а то је добар резултат у првом мечу – истакао је стратег црвено-белих.

Мађари су вољом жреба паузирали у претходном колу, док је Звезда водила озбиљну битку са финским Лоиму Раисиом којег је успела да савлада оба пута.

Верујем да ће слично бити и у  дуелу са Капошваром. Не мислим да су јачи од Финаца, али исто тако не мислим да можемо да уђемо опуштено и да направимо добар резултат мислећи да ће се они сами предати. Очекујемо да тај двомеч буде истог квалитета као и дуели са финском екипом Лоиму Раисио – закључио је Кобиљски.

Капитен црвено-белих Максим Буцуљевић верује да екипа може до победе у Мађарској.

Трудићемо се да у Мађарској остваримо што бољи резултат. Надамо се тријумфу у Капошвару и да онда са још једном победом у Шумицама обезбедимо пласман у четвртфинале. Знамо да нам је тешко на гостовањима, млада смо екипа. До сада нисмо успевали лако да изађемо на крај са ривалима када играмо на страни, претпостављам да ће и овог пута бити тако. О екипи Капошвара не знамо много тога, али видећемо када одемо тамо – рекао је Буцуљевић.

Организатор игре Црвене звезде поручује да наши играчи морају да размишљају само о својој доброј игри.

Многи мисле да ћемо лако са Мађарима, али ја не мислим тако. Управо због тога сматрам да ће бити тешко у четвртак. Нећемо размишљати о томе да ли су они слабији од Финаца које смо савладали у претходном колу. Требало би да размишљамо само о нашој доброј игри и да се вратимо на победнички колосек – констатовао је Буцуљевић.

Први меч осмине финала Купа изазивача између Фино Капошвара и Црвене звезде је на програму у четвртак, 15. јануара од 18 часова у Капошвару у Мађарској. Правду на овом мечу делиће Олексиј Скибитскиј из Украјине и Бојан Брлаш из Хрватске.

Реванш меч ће се одиграти у среду, 21. јануара од 18 часова у дворани СЦ Шумице у Београду.

Уколико елиминишу Мађаре, одбојкаши Црвене звезде у четвртфиналу Купа изазивача (4. и 11. март) би играли против победника двомеча Дукла Либерец (Чешка) – Равена (Италија).

Претходни текстЦрвено-беле тријумфовале против Вршца
Следећи текстКомбанк арена 16.01.2015. – РАСПРОДАТО