Кецман: Идемо у Панчево по победу

46

Одбојкашице Црвене звезде у суботу, 20. децембра се састају са Динамом у Панчеву у 10. колу Винер Штетише лиге.

Након напорног пута у Азербејџан и елиминације из Купа ЦЕВ од Локомотиве из Бакуа, црвено-беле очекује последњи изазов у овој години у домаћем првенству.

Екипа Бранка Ковачевића је у последња три кола освојила максимални број бодова. Наше даме су победиле Јединство у Старој Пазови (1:3), Колубару (3:0) и Раднички са Црвеног крста (0:3). Са 20 освојених бодова Црвена звезда се налази на 2. месту, четири бода мање од водеће Визуре.

Панчевке су у прошлом колу прекинуле серију пораза. После три изгубљена меча од Крагуја (3:0), Визуре (1:3) и НИС Спартака (3:0), савладале су екипу Железничара резултатом 3:0. Тренутно су шесте на табели са 14 бодова, пет победа и четири пораза.

Црвена звезда и Динамо су се састали ове сезоне у првом колу када су одиграли веома неизвестан меч у Шумицама. Тада је наша екипа тријумфовала са 3:2, по сетовима 17:25, 25:18, 19:25, 27:25, 15:10.

Што се екипе Динама тиче, са њима смо у првом колу одиграли једну прилично тешку утакмицу, резултат је био 3:2. Доста смо грешака тада направили. Међутим, то је била прва утакмица. Од почетка сезоне смо доста напредовали, добро смо се уиграле. Имале смо доста проблема са повредама и болестима, и још увек их имамо, али у томе не треба тражити никакво оправдање. Идемо сутра на утакмицу са намером да освојимо сва три бода и да победимо екипу Динама – изјавила је Љубица Кецман и доала:

– Ову годину приводимо крају. То је последња утакмица у првенству за ову годину и било би лепо да све оно што смо до сада радиле заокружимо једном добром утакмицом и победом. После тога имамо две утакмице у четвртфиналу Купа, а онда би требало да се одморимо, колико год је то могуће, за новогодишње празнике и већ од почетка јануара почнемо причу за следећу годину – рекла је Љубица.

После неугодне повреде, Љубица Кецман се вратила у строј и прошле среде против Локомотиве у Бакуу је одиграла цео меч.

Ако кажем да се осећам одлично, стварно то и мислим. Вратила сам се и брже него што је то било очекивано. Сви запослени у клубу су дали свој максимум, почевши од Синише Младеновића, Вање Банковића, тренера Банета Ковачевића и свих играчица да ми помогну да се што пре вратим. Не осећам никакав бол, што је најбитније. Нисам испала из форме, ипак је то трајало само две недеље. Играла сам у Бакуу целу утакмицу, играла сам и против Радничког, тако да што се мене лично тиче улазим потпуно спремна у сутрашњу утакмицу – закључила је Кецман.

Утакмица 10 .кола између Динама и Црвене звезде на програму је у суботу, 20. децембра од 16 часова у Хали спортова Стрелиште у Панчеву. Меч ће судити Ненад Давидовић и Владимир Цветковић.

Претходни текстРадоњић: Борба за друго место
Следећи текстСастанак ветерана и „Делија“