Црвено-беле у недељу на Црвеном Крсту

27

У последњем колу првог дела лигашке сезоне одбојкашице Црвене звезде гостују против Радничког Београд.

Црвено-беле су после пораза од ТЕНТ-а у шестом колу (2:3) везале две победе, против Јединства у Страој Пазови (1:3) и Колубаре у „Шумицама“ (3:0). Звезда тренутно заузима друго место са 17 бодова, шест мање од водеће Визуре.

Изабранице Бранка Ковачевића ушле су у паклен ритам утакмица када их на свака три дана очекује нови изазов. Протеклог четвртка одиграле су први меч осмине финала Купа ЦЕВ против Локомотиве Баку и изгубиле са 0:3, а већ у понедељак крећу на далек пут у Азербејџан на реванш меч.

Са друге стране, одбојкашице Радничког су претпоследње на табели са 4 освојена бода. Једину победу „крсташице“ су оствариле против прежаљене Колубаре у 3. колу (0:3). Од тада нису осетиле укус тријумфа. У прошлом колу су успеле да освоје сет против Железничара у Лајковцу, а претходно су доживеле два пораза резултатом 0:3, против Визуре и НИС Спартака.

Први стратег црвено-белих Бранко Ковачевић моћи ће на овом мечу да рачуна и на Николину Лукић која се полако враћа у строј после неугодне повреде, док је наступ Љубице Кецман неизвестан.

Утакмица 9. кола између Радничког и Црвене звезде на програму је у недељу, 14. децембра од 18 часова у СД Раднички у Београду. Меч ће судити Ђорђе Стевановић и Јован Јовановић.

Претходни текстАкција Делија најхуманија у 2014. години
Следећи текстХвала Олимпијакосу на узвраћеном гостопримству