Лалатовић: Играчи су имали велику жељу

36

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић, одговарао је на питања новинара на коктелу поводом 23. годишњице од Токија.

Звездин тренер се најпре осврнуо на саму свечаност, и на Звездин велики успех.

Био сам јако млад када сам гледао утакмицу са родитељима и уживао у успесима Црвене звезде. Ово данас је један леп осећај за нас Звездаше, јер Црвена звезда је велика и увек ће бити велика. Честитам и Владици Поповићу и свим играчима који су тада били на терену – честитао је Лалатовић, а потом се осврнуо и на претходну полусезону.

Добро смо отворили сезону, четири победе без примљеног гола, што је био у том тренутку најбољи старт у историји клуба. Морам још једном да поновим да је одлазак Ненада Милијаша био велики губитак јер смо на њему градили игру на припремама. Највише смо затајили у реализацији која није била на нивоу. Ко зна какав би учинак био да смо дали три или четири гола више, вероватно би све било другачије. Деспотовић и Ракић нису успели да замене Дауду и Мрђу, али нису они криви, ако је неко крив, то је тренер, и ја преузимам сву кривицу за друго место. Јако ми је жао због неких утакмица, где не могу да замерим играчима да нису хтели. Да смо мало више среће имали, било би другачије – рекао је Лалатовић.

Новинаре је занимало да ли би овај тим Црвене звезде изгледао другачије, и колико, да су у тиму играчи попут Мрђе, Милијаша и Луковића.

Иако заостајемо шест бодова, са играчима попут Мрђе, Луковића и Милијаша бих могао да гарантујем титулу. Они су Звездаши, знају шта значи играти у Звезди и носити се с притиском. Шест бодова је лепа предност, али не и недостижна јер на пролеће дочекујемо Партизан. Звезда увек мора да јури титулу, па макар играла са пионирима. Потребна су нам четири-пет појачања, али не да неке играче враћамо у живот. Волео бих да буду на окупу првог дана припремана како би се уиграли.

Лалатовић је задовољан младим фудбалерима који су добили шансу да се наметну, и сматра да су они Звездина будућност.

Мени је јако драго што су Звездина деца после дуго година добила шансу. И ја сам био Звездино дете, и знам како је када се оствари тај сан. Могу слободно да кажем да су они то и вратили. Ристић ју је искористио, Рајковић такође, ту су и Лука Јовић, Грујић, Јовановић, све су то Звездина деца и треба стати иза њих – рекао је Лалатовић.

Претходни текстРадоњић: Испунили смо циљ
Следећи текстАруновићева освојила злато у Загребу