Обележен 8. децембар

40

У Звездином ресторану је у понедељак, 8. децембра, приређен коктел поводом 23. годишњице од највећег успеха Црвене звезде у историји клуба.

Традиционално, овај дан је обележен уз велики број гостију, ветерана клуба, актуелних играча, руководства и представника медија. Присутне је поздравио Светозар Мијаиловић, вршилац дужности председника Управног одбора Црвене звезде.
Хвала вам што сте дошли да обележимо овај значајан догађај за Црвену звезду. Ми смо се определили да сваке године ова два значајна датума, Бари и Токио, обележавамо, не из разлога да се само подсетимо на то сјајно време за наш фудбалски клуб, већ пре свега да и на овај начин одамо захвалност оној генерацији фудбалера и стручних људи који су тај циљ остварили. С друге стране, да овим садашњим генерацијама то буде подстрек и звезда водиља у свом односу према фудблаској игри и фудбалском клубу Црвена звезда, да и они настоје да достигну тај резултат – рекао је Мијаиловић.
И Владица Поповић, тренер екипе која је у финалу савлада чилеански Коло-Коло, присетио се тог дана због којег је 8. децембар постао црвено слово у Звездином календару.
Уобичајено је већ дуги низ година да се у нашим просторијама окупљамо и евоцирамо успомене на данашњи дан. За све оне којима је црвено-бела боја у срцу, два датума у години буде посебна сећања и осећај бескрајне љубави. Као шеф стручног штаба, имао сам велику привилегију и част, а још већу обавезу, да заокружим циклус који је те године фудбалски клуб Црвена звезда себи зацртао. Победа у финалу ниједног тренутка није долазила у питање. У тој години смо били сви као један – рекао је између осталог Владица Поповић.

Претходни текстПре 23 године…
Следећи текстЗвезда тријумфално прошла и кроз Ваљево