Звезда остала без победе у 89. минуту

30

Фудбалери Црвене звезде нису успели да победом заврше јесењи део првенства. Иако су водили током читаве утакмице, Младост је у 89. минуту стигла од изједначења, и на тај начин додатно отежала ситуацију Црвеној звезди.

Иако је уочи меча било најава да ће тежак терен онемогућити играче оба тима да пруже добар фудбал и лепу игру, испоставило се да није било тако. Подлога, иако веома тешка за игру, није спречила пре свега наше фудбалере да прикажу добар фудбал у првом полувремену, али такође и фудбалере Младости који су покушавали да прете голу Рајковића, и који нису били сконцентрисани само на одбрану свог гола. У првом полувремену, нападало се у таласима, и темпо утакмице био је на веома завидном нивоу. Црвена звезда је, ипак, била доминантнији ривал, и могло би се рећи да су наши фудбалери држали конце игре у својим рукама.

Најбољи појединац Црвене звезде у првом полувремену био је Дарко Лазовић, преко којег је Звезда организовала доста напада. Очекивало се у 15. минуту, након полуконтре Црвене звезде, да ће Печник проиграти управо Лазовића који је био сам на десној страни, али се Словенац одлучио за шут, и испоставиће се, донео праву одлуку – лопта је завршила у мрежи. Након гола, Звезда није престала са нападима. Можда би, да је терен био нешто бољи, још нека од многобројних акција нашег тима била завршена голом. Овако, остаје жал што прилике Лазовића у 19, Гаврића у 29. и поново Лазовића у 45. минуту нису Звезди донеле макар још један погодак.

Наставак је донео нешто мирнију утакмицу, али шансе нису изостајале. Црвена звезда је желела да постигне и други гол, чиме би вероватно и решила питање победника, а најближи томе био је Никола Мијаиловић који је у 57. минуту шутирао са двадесетак метара, по земљи, али је погодио стативу. Како је утакмица одмицала, и терен је био у све горем стању, па је и лопту било све теже контролисати. Гаврић је то осетио на својој кожи у 62. минуту, када је покушао да шутира из казненог простора, али је лопта одскочила и на крају завршила високо преко пречке.

Десет минута касније, Јовановић је био у прилици да се по први пут упише у стрелце у дресу Црвене звезде, али након доброг скока Звездиног штопера и покушаја главом, лопта пролази неколико центиметара од места где се спајају пречка и статива. Иако Звезда није успевала да по други пут затресе мрежу, домаћин је био прилично безопасан, и није се чинило да ће успети да запрети голману Рајковићу. Ипак, то се догодило у најгорем могућем тренутку – 89. минуту утакмице. Младост је сачекала контранапад, добро је истрчао Јовановић који је успео да уђе у казнени простор и савлада Рајковића.

Био је то прави шок за фудбалере Црвене звезде којима се, осим реализације, не може замерити ни на игри, ни на хтењу. У преосталох пет минута игре, нису успели да створе прилику за гол, и на зимску паузу одлазе са горким укусом у устима, јер су још једну добијену утакмицу испустили из својих руку. На овом мечу, Лалатовић је у финишу утакмице шансу пружио Гогићу и Катаиу.

Младост – Црвена звезда 1:1 (0:1)
Стадион: ФК Младост Лучани. Гледалаца: 1.700. Судија: Киш Чепеги Роберт. Стрелци: Јовановић у 89. минуту за Младост, а Печник у 15. минуту за Црвену звезду.
Младост: Крзнарић, Зоњић, Радин, Милуновић, Марковић, Ненадић, Милосављевић, Тешић, Адамовић, Пешић, Живадиновић
Резерве: Прековић, Гашић, Гаврић, Стојановић, Петровић, Грујичић, Јовановић.
Црвена звезда: Рајковић, Павићевић, Планић, Јовановић, Мијаиловић, Ковачевић, Босанчић, Печник, Гаврић, Лазовић, Деспотовић.
Резерве: Тркуља, Антић, С. Ђорђевић, Гогић, Стојановић, Грујић, Катаи.

Претходни текст„Металац је најпријатније изненађење АБА лиге“
Следећи текстЛалатовић: Невероватно…