Црвено-бели дочекују Рудар

23

После два узастопна пораза на гостовањима у Суботици и Пожаревцу, рукометаши Црвене звезде ће на домаћем терену у Београду, иако ослабљени, покушати да прекину лош низ против Рудара из Костолца у 11. колу Супер лиге Србије. Утакмица се игра у петак од 20 часова у Спортско-рекреативном центру Шумице.

Црвено-бели су пали на пето место са 11 освојених бодова и морају да се што пре врате на победнички колосек, јер заостају два бода за четвртопласираним Железничаром, а четврто место је последње које води у плеј-оф на крају првог дела сезоне. Повреде су једна за другом десетковале тим Ненада Перуничића, па ће екипа и на наредним утакмицама бити лишена услуга Стефана Радоничића, Стевана Симића, Слободана Димитрића, док је за Уроша Вуковића сезона завршена. И поред тога екипа је против Пожаревца могла до тријумфа, али су пад у другом полувремену и сјајни голман домаћих учинили да Црвена звезда остане без бодова на овом гостовању. Војислав Брајовић и Стефан Алчаковић су у доброј форми, што може да буде охрабрујуће у мору проблема са повредама, али је потребно и да им се прикључи још рукометаша, како би тим изашао из резултатске кризе. Звезда ни комплетна не одскаче квалитетом од већине клубова, а тек овако ослабљена има проблем да преломи утакмицу, па је потребна максимална концентрација и велика борбеност, како би се против екипе из Костолца стигло до победе.

Ова два клуба су се већ састала у 2. колу шампионата ове сезоне, када је у Костолцу меч завршен ремијем 24:24. У последње четири сезоне црвено-бели имају негативан скор против екипе Рудара, што је довољна опомена играчима Ненада Перуничића пред утакмицу у петак. У седам првенствених сусрета Звезда је против тима из Костолца забележила само једну победу, и то са минималних 20:19 прошле сезоне на гостовању. Рудар је славио три пута, а три меча завршена су нерешеним исходом.

Рудар је тренутно седми на табели са седам освојених бодова. У среду су изгубили од Металопластике на домаћем терену (20:26), па ће имати мало времена за одмор, јер већ у петак играју против Звезде у Београду. То је једна повољна околност по црвено-бели тим, али клуб из Костолца није нимало наивна екипа, о чему сведочи и податак да су од седам бодова ове сезоне, четири освојили на гостујућим теренима. Предводе их први стрелац екипе Владимир Петровић, затим Иван Ломић, који је током првенства стигао из редова Колубаре, и још један врло ефикасан рукометаш, Александар Драгутиновић.

Ипак, Црвена звезда има императив победе у овом мечу, предност домаћег терена, где ретко губи бодове (од пет утакмица ове сезоне, црвено-бели су четири решили у своју корист у Шумицама), какву-такву подршку са трибина, и велику жељу да и поред бројних играча ван тима због повреда, стигну до тријумфа и врате се у трку за местом које води у доигравање.

Црвена звезда – Рудар (Костолац)
11. коло Супер лиге Србије
петак, 5. децембар 2014.
СРЦ Шумице – Београд, 20:00 часова

Претходни текстРадоњић: Валенсија има изванредан тим
Следећи текстКарте за Младост – Црвена звезда