Црвено-бели отпутовали у Финску

23

Одбојкаши Црвене звезде отпутовали су у Финску где ће играти против Лоиму Раисија у првој утакмици шеснаестине финала Купа изазивача.

Црвено-бели су у 2. колу били бољи од израелског Хапоела Мате-Ашер Ако. У првом мечу у Београду било је 3:0 за наш тим, док су Израелци славили у реваншу са 3:2, али се Црвена звезда пласирала у наредно коло захваљујући боду у гостима.

Ривал наших одбојкаша, Лоиму Раисио је свој европски пут почео у Купу ЦЕВ, али је већ пао на првој препреци. Доживели су пораз у оба меча од белгијског Волеја Бихепи2 из Асе-Леника. У Финској је било 3:1 за Белгијанце, а у реваншу је било 3:0.

Знамо да нас чека изузетно тешка утакмица. Екипа из Финске је добар тим који у својим редовима има два Американца, као и коректора репрезентативца Финске. Сигурно да имају квалитет који заслужује наш потпуни респект – оценио је тренер Црвене звезде Драган Кобиљски.

Црвено-бели су у Финску отпутовали у најјачем саставу и максимално спремни за дуел са Лоиму Раисиом.

Спремни смо да пружимо максимум тамо, али исто тако знамо и да нас чека друга утакмица. Морамо добро да одиграмо у Финској и да идемо на што бољи резултат да бисмо што мирније дочекали реванш – изјавио је Кобиљски.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић верује да екипа може да оствари добар резултат уз максималну ангажованост  и борбеност.

Максимално ћемо се потрудити да остваримо што бољи резултат. На гостујућим теренима у иностранству играмо поприлично тешко, то је вероватно због наших година и нешаег неискуства, Рачунам да уз максималну ангажованост, борбеност и велику енергију можемо тамо да остваримо добар резултат што би нам омогућило да овде са победом прођемо у наредну рунду такмичења – сматра Буцуљевић.

Утакмица Лоиму Раисио – Црвена Звезда одиграће се у четвртак, 4. децембра од 17,30 часова по нашем времену у дворани “Кертулан Лукунтахали” у Раисију. Реванш меч ће се одиграти 16. децембра од 19,00 часова у дворани “Шумице” у Београду.

По правилима ЦЕВ за победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода. У случају резултата 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико су после две утакмице ривали изједначени по броју бодова одмах по завршетку друге утакмице играће се “златни сет” до 15 поена.

Уколико елиминише Финце, Црвена Звезда ће у осмини финала играти против Фино Капошвара из Мађарске.

Претходни текстЏенкинс за катедром Колеџа Београд
Следећи текстГаврић: Сви можемо боље