Црвено-беле дочекују ТЕНТ у 6. колу

34

У 6. колу Винер Штетише лиге гост одбојкашицама Црвене звезде биће екипа ТЕНТ-а из Обреновца.

Црвено-беле су одличној серији коју желе да наставе и против „енергетичарки“. На последња четири меча у свим такмичењима изабранице Бранка Ковачевића су оствариле максималне победе против ривала. У првенству имају три везана тријумфа против НИС Спартака (3:2), Железничара (0:3) и Крагуја (3:0). Тренутно заузимају четврто место на табели са 10 бодова. Прошле недеље су стартовале тријумфом против Калцит Камника (0:3) у Купу ЦЕВ, а у уторак су славиле и у осмини финала Купа Србије против Јагодине (0:3).

ТЕНТ је на почетку сезоне имао тежак распоред. После серије од три пораза од Динама (3:1), Визуре (0:3) и НИС Спартака (3:1), „енергетичарке“ су забележиле другу победу у прошлом колу, против Железничара са 3:0. Обреновчанке се налазе на 6. месту на табели са 6 освојених бодова. У уторак су одиграле и меч осмине финала Купа Србије у коме су у гостима савладале МД Зрењанин са 1:3.

ТЕНТ је добра екипа и углавном је тешко играти са њима. Можда су имали на почетку сезоне мало лошији старт, али то не значи да су они лоша екипа и да не могу да играју добро. Ми се увек осврћемо на своју игру, да одиграмо што је боље могуће. Као и увек желимо победу и урадићемо све што је у нашој моћи да то и остваримо – изјавила је Мина Поповић пред меч у Шумицама.

Највећа претња по црвено-беле могла би да буде коректорка Јована Јовичић која је на последња три меча била међу најбољим поентерима своје екипе, а велику пажњу наше даме би требало да посвете и тандему примача, Јелени Станимировић и Нади Митровић.

Форма одбојкашица Црвене звезде иде узлазном линијом и треба очекивати још боље партије наших дама. Од повратка Аделе Хелић на паркет ствари су полако почеле да долазе на своје место. За меч против ТЕНТ-а Бранко Ковачевић неће моћи да рачуна једино на Николину Лукић која је још увек ван строја због повреде.

Утакмица 6. кола између Црвене звезде и ТЕНТ-а је на програму у петак 21. новембра од 18 часова у дворани СЦ Шумице у Београду. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Предраг Баланџић и Светлана Зотовић.

Претходни текстВилијамс: Захтевају се брзина и чврстина
Следећи текстЗвезда шампион Београда у генерацији 2000