Црвено-бели желе тријумф и у Израелу

21

Пут Израела кренули су одбојкаши Црвене звезде који у среду играју реванш меч 2. кола Купа Изазивача против Хапоела Мате-Ашер Ако.

Црвено-бели су у првом мечу тријумфовали са максималних 3:0, по сетовима 25:23, 25:22, 26:24 и у реваншу им је потребан један бод да би се пласирали у наредно коло такмичења.

Трудићемо се да што више утакмица одиграмо у Европи. У Израел одлазимо са максималним бројем бодова, пошто смо у Шумицама победили са 3:0. Знамо да тамо морамо да идемо на победу ако хоћемо да прођемо даље. Мислим да имамо квалитет и да смо психички спремни за једну тешку борбу. Надам се да ћемо се оданде вратити као победници – изјавио је тренер Црвене звезде Драган кобиљски.

Слично размишља и примач црвено-белих Филип Стоиловић који је у првом мечу био најефикаснији играч утакмице са 15 освојених поена.

Потрудићемо се да победимо и у Израелу и са две победе прођемо у наредну рунду такмичења. На првом мечу у Шумицама смо упознали све њихове врлине и мане. Проаћемо да искористимо све њихове грешке и да их зауставимо у нападу – рекао је Стоиловић.

Уз Стоиловића највише мука играчима Хапоела задавао је и коректор Александар Гмитровић који је на том мечу уписао 14 поена. Одлични на мрежи су били Вук Милутиновић са 9 освојених поена и Борис Мартиновић са седам.

Са друге стране доста проблема црвено-белима задавао је Бразилац Дос Сантош који је забележио 13 поена. По девет поена имали су Бразилац Жуан Гомез и Словенац Алан Комел.

Уколико елиминишу Израелце, Црвена звезда ће у шеснаестини финала (3. и 17. децембар) играти против поражене екипе из шеснаестине финала Купа ЦЕВ: Лоиму Раисио (Финска) – Асе Леник (Белгија).

По правилима ЦЕВ за победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода. У случају резултата 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико су после две утакмице ривали изједначени по броју бодова одмах по завршетку друге утакмице играће се “златни сет” до 15 поена.

Реванш меч 2. кола Купа Изазивача између Хапоела и Црвене звезде играће се у среду, 19. новембра од 18 часова и 45 минута по нашем времену у Нахарији у Израелу. Утакмицу ће судити Андреас Константинидес из Кипра и Дорин Нирел Захареску из Румуније.

Претходни текстМарјановић: Гасол је тата за све
Следећи текстПланић: Част је дати гол на Декијевом опроштају