Звезда стартује у Европи против Хапоела

45

Одбојкаше Црвене звезде у уторак очекује почетак такмичења у ЦЕВ Челенџ Купу. У оквиру 2. кола црвено-бели у првом мечу дочекују Хапоел Мате-Ашер Ако из Израела.

Након два тешка дуела у домаћем првенству, против Партизана и Војводине НС семе, наши одбојкаши се налазе пред новим изазовом. Протекле године Хапоел је освојио шампионску титулу, а у овој сезони су одиграли три меча и сва три пута су излазили као победници. Тренутно се налазе на другом месту израелског шампионата са 8 бодова, једним мање од водећег Макабија.

Тренер Црвене звзеде Драган Кобиљски истиче да је такмичење у Европи за наш клуб доста битно.

Сутра се отвара за нас тај „трећи фронт“, такмичење у Европи, које је за нас битно. Због свега тога наш приступ је јако озбиљан. Очекујемо једну тешку утакмицу у којој ћемо морати много енергије да потрошимо да бисмо победили. Наш интерес је да победимо овде и направимо што бољи резултат, јер нас у Израелу чека противник који ће пред својом публиком играти боље и који заслужују пун респект – почео је Кобиљски.

Стратег нашег тима не крије оптимизам пред сутрашњи дуел са шампионом Израела.

Досадашњим играма смо показали да од нас могу да се очекују добри резултати и сви они који од нас очекују да ћемо сутра победити су у праву, јер желимо сутра да остваримо тријумф – рекао је Кобиљски.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић је доста опрезнији.

Не бих да се залећем пошто не знамо екипу. Данас ћемо погледати неке видео снимке. Оно што сам рекао и пред СУпер Куп, можемо да обећамо да ћемо се максимално борити као и до сада на свакој утакмици. Колико ће то бити довољно, видећемо, али да ће жеља да фали, то неће сигурно – изјавио је Буцуљевић.

Гости из Израела истичу да је њима приоритет домаће првенство и Куп, али да се неће лако предати.

Нама је битно да овде одиграмо добро. Да направимо добар резултат пред реванш у Израелу. Најбитније нам је да освојимо шампионат и Куп, а ако направимо нешто у Европи то ће бити додатна сатисфакција. Политика клуба је таква да желе да направе добар амбијент за школу одбојке јер има пуно потенцијала, али није као у Србији, као у Црвеној звезди – истакао је примач Хапоела Алан Комел.

Капитен израелског тима Александер Осокин очекује веома интересантан дуел.

Хвала пуно Црвеној звезди на гостопримљивости коју су до сада исказали. Желимо да победимо, али пре свега да одиграмо добро. Морамо да градимо поен по поен. Мислим да ће бити врло добар меч. Црвена звезда је јако добар тим који има велику подршку навијача – констатовао је Осокин.

Подршка навијача је веома битна, а Филип Стоиловић се нада да ће навијачи испунити трибине у Шумицама.

Надам се да ће навијачи доћи у великом броју, јер ипак је ово европско такмичење у којем морамо да се покажемо у што бољем светлу. Нашим играма смо показали да заслужујемо да више навијача дође да нас бодри и надам се да ће тако бити овог пута – истиче Стоиловић.

Прошле године одбојкаши Црвене звезде су сјајним играма стигли до четвртфинала Челенџ Купа где их је зауставио француски Нант.

Доста нам значе европске утакмице. Поготово због тога што играмо много више утакмица од осталиј тимова у лиги што нам много помаже у домаћим такмичењима која су приоритет. Прошле године смо остварили један врло добар резултат, па су очекивања мало и порасла. Сваке године сусрећемо са проблемима када нам одлази доста играча, па смо принуђени да почињемо испочетка, али ми то добро радимо, борићемо се и надам се позитивном резултату и ове године у Челенџ Купу – закључио је Копривица.

Прва утакмица 2. кола ЦЕВ Челенџ Купа на програму је у уторак 4. новембра од 19 часова у дворани СЦ Шумице. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Николаос Фрагкакис из Грчке и Хуан Антонио Ерце Алварез из Шпаније.

Претходни текстКарте за Олимпијакос од среде у продаји
Следећи текстБосанчић: Осећам се боље на терену