Звезда дочекује Војводину у дербију 3. кола

21

Одбојкаше Црвене звезде после „вечитог дербија“ очекује још једна тешка утакмица. Црвено-бели у четвртак, 30. октобра дочекују новосадску Војводину НС семе у премијерном мечу 3. кола Винер Штетише лиге.

Наши одбојкаши су на почетку сезоне забележили максималну победу против Рибнице у Краљеву, али су у другом колу изгубили од Партизана после велике борбе резултатом 2:3.

Са друге стране, Новосађани долазе пуни самопоуздања у Шумице. Војводина је забележила два тријумфа без изгубљеног сета. Прво су савладали Раднички у Крагујевцу, а потом су на домаћем паркету надиграли Рибницу.

Сигурно да нас после утакмице против Партизана, у којој смо доживели минималан пораз, очекује још једна тешка утакмица против Војводине која је једна од главних кандидата за титулу, уз нас и Партизан. Мислим да смо се добро спремили, добро се познајемо. То је углавном иста екипа од прошле сезоне – истакао је примач Црвене звезде Лазар Копривица.

Последњих неколико година београдски и новосадски црвено-бели су углавном одлучивали о шампиону Србије, а наши одбојкаши су у тим дуелима излазили као победници.

Имали смо срећу да против њих претходних пар година остварујемо добре резултате. Надамо се да ћемо наставити у истом ритму. Биће доста тешко, али уз мотивацију и максималну борбеност у сваком поену можемо да се надамо повољном резултату – закључио је Копривица.

Црвена звезда се тренутно налази на 4. месту на табели са 4 освојена бода, док су одбојкаши Војводине НС семе на другом месту са шест бодова.

Утакмица између Црвене звезде и Војводине НС семе на програму је у четвртак, 30. октобра од 18 часова у дворани СЦ Шумице у Београду, уз директан ТВ пренос на другом програму РТС-а. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Игор Миљковић и Анђелко Поповић.

Претходни текстАрена отвара капије од 16 сати и 30 минута
Следећи текстРадоњић: Валенсија је ривал за респект