Судар „вечитих“ у Визури

30

У премијерном мечу 2. кола „Wiener Stadtische“ лиге за сениоре одбојкаше Црвене звезде очекује дуел са „вечитим ривалом“, Партизаном.

Обе екипе су на почетку нове сезоне забележиле максимални тријумф. Партизан је славио на гостовању против Младог радника, а црвено-бели су по други пут савладали Рибницу у Краљеву. Претходно су наши одбојкаши одбранили Супер Куп против истог ривала без изгубљеног сета.

Протекле сезоне Црвена звезда је од Партизана изгубила на старту првенства, у првом колу са 3:0, али је касније два пута тријумфовала. Прво у првенству са 3:1, а потом и у полуфиналу Купа Србије у веома неизвесном мечу са 3:2.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски очекује још једну неизвесну утакмицу против црно-белих.

Јако је незахвално прогнозирати резултат. Оно што очекујем је да ћемо пружити добру игру. Очекујем да моји играчи буду мотивисани и борбени и да ћемо се трудити да победимо наравно. Без обзира што мислим да је Партизан ове године можда играчки најјача екипа у лиги – рекао је Кобиљски.

Опрезан пред дуел са „вечитим ривалом“ је капитен црвено-белих Максим Буцуљевић који се присећа и дуела на почетку прошле сезоне.

Сигурно ће бити тешка утакмица. Прошле године смо ми имали доста искуснији тим. Фале нам три играча који су доста дуго били у Звезди. Прошле године смо у првом колу од њих изгубили са 3:0, али касније смо освојили Куп и титулу. Нисмо под притиском. Они су успели да сачувај цео тим, чак су се и појачали. По мом мишљењу на њима је огроман притисак. Радили смо добро скоро три месеца и видећемо да ли је то довољно да их победимо – истакао је Буцуљевић.

Тренер Кобиљски ће на располагању имати комплетан играчки погон за овај сусрет. Са друге стране, црно-бели неће моћи да рачунају на повређеног примача Николу Мијаиловића, али ће се њиховом тиму прикључити бивши играч Црвене звезде Горан Ивковић који је стигао као последње појачање.

Меч се игра у четвртак 23. октобра од 18 часова у дворани СЦ Визура на Новом Београду, а биће и директан ТВ пренос на другом каналу РТС-а.

Претходни текстСезонске карте можете купити на Малом Калемегдану
Следећи текстКарте за утакмицу Црвена звезда – Доњи Срем