Ковачевић: Вредно радимо, труд ће се исплатити

47

Црвена звезда је у минулом вечитом дербију истрчала у веома младом саставу. Толико младом, да је члан репрезентације до 21 године, Александар Ковачевић, на терену важио за једног од искуснијих фудбалера.

Ни Ковачевић, као ни његови саиграчи, нису лако поднели пораз којим је Црвена звезда додатно заостала на табели првенства, али наглашава да права борба тек предстоји.

Ми морамо да наставимо даље. Првенство је дуго, и има још доста утакмица до краја. Из дербија можемо само да извучемо поуке. У првом полувремену смо били бољи од противника, имали смо три одличне шансе, али нисмо успели да их искористимо. У другом полувремену смо били кажњени, и примили смо гол из слободног ударца. Није нам лако, али морамо да се подигнемо и да покажемо карактер када је то најважније – рекао је Ковачевић, и подсетио на прошлу сезону када је Звезда такође успела да сустигне највећег ривала.

Прошле сезоне смо заостајали солидан број бодова, па смо на крају били шампиони. Нема правила у фудбалу, они сада имају тежак распоред и сигурно је да ће негде кикснути. Али, ми не треба о томе да размишљамо, него да обратимо пажњу на наше утакмице како бисмо бележили победе, и учинили оно што је до нас. Морамо побољшати своју игру, морамо радити на реализацији, и ја верујем да ће се рад исплатити.

Звездин „тенк“ сматра да је дерби, упркос поразу, свима послужио као велико искуство, нарочито најмлађим фудбалерима који су и у највећој утакмици српског фудбала показали да не носе случајно дрес Црвене звезде.

Сви морамо да подигнемо главу, а поготово најмлађи, они су буквално још деца. Први пут су играли дерби, и нико им ништа не замера. Нека слушају савете старијих, и уз добар рад и ангажованост, постаће лидери Црвене звезде, у то нема сумње – сигуран је Ковачевић, који каже да се већ размишља о Доњем Срему.

Једва чекамо ту утакмицу, јер морамо што пре да се опоравимо од дербија. Вредно радимо и извлачимо поуке – не сме да нам се дешава да падамо у другом полувремену као што је био случај у суботу. Верујем да ће утакмица против Доњег Срема бити занимљива и квалитетна, и да ћемо победити пред својим навијачима – закључио је Ковачевић.

Претходни текстСећање на Небојшу Поповића
Следећи текстЛука МВП