Браћа Мајдов на европском трону

54

Подвиг браће Мајдов на Европском јуниорском првенству у џудоу у Букурешту. Репрезентативци Србије и џудисти Црвене звезде, Немања Мајдов освојио је титулу шампиона у категорији до 81 килограма док је бронзу у истој конкуренцији освојио његов брат Стефан.


 
Тријумф браће Мајдов биће упамћен и по чињеници да је ово први пут у историји Европске џудо уније да су се два брата окитил медаљамама и стали на победничко постоље у истој тежинској конкуренцији.

Остварио сам зацртано. Имао сам велики проблем јер сам после полуфиналног меча осетио јак бол у рамену. Никако нисам желео да пропустим ову шансу и скупио сам сву снагу стегнуо зубе што се и исплатило. Освојио сам титулу шампиона Европе – рекао је Немања Мајдов.

У првом колу Немања Мајдов савладао је одличног Али Цеценоглуа из Турске. Немања је тактички одлично водио меч и натерао Цеценоглуоа на три казне. Грка Константиноса Саридиса бацио је прво на вазари а затим и на ипон у другом колу. Украјинца Виктора Макуку Немања Мајдов савладао је са три јукоа у мечу који је водио у полуфинале. Ни Грузијац Леван Гугава није успео да нађе решење за српског репрезентативца. Мајдов је Гугаву натерао на три казне и тиме обезбедио борбу за најсјајније одличје. У великом финалу и изједначеном мечу у коме су и Немања Мајдов и Грузијац Ушанги Маргиани зарадили вазари, српски џудиста је још једном доказао да му је место на самом врху. Тактички је натерао протовника на казне и тиме обезбедио златно одличје и титулу европског шампиона.

Да тријумф буде комплетан побринуо се и други репрезентативац Србије и члан црвено-белог тима из Љутице Богдана у категорији до 81 килограма, Стефан Мајдов.

Брат и ја смо уз медаље овде у Букурешту добили и повреде. Мене је повреда стопала пратила од првог меча са Чехом. Не знам ни сам како сам успео да превазиђем тај бол и успем да остварим овакав резултат. Бронза се осваја и зато сам и пресрећан оствареним резултатом. Нијансе су биле у питању у мечу који ме је одвео у репасаж али то је сада друга прича. Две медаље освојене на овом Европском првенству за Србију, за Црвену звезду и нашу породицу су остварење сна – рекао је Стефан Мајдов.

Стефан Мајдов је одлично почео учешће на ЕП у Букурешту. Чеха Петр Јирија савладао је тактички у првом као и Патрика Ивацкијевича из Пољске у другом колу. Ипак овај низ успео је да прекине Грузијац Ушанги Маргиани у полуфиналу. У финалу репасажа Стефан Мајдов бацањем које је оцењено вазаријем савладао је одличног Холанђанина Франк Девита.

Браћа Немања и Стефан Мајдов су дефинитивно борци који остављају срце на татамију. Заслужују поштовање свих нас који смо поред струњаче. Хвала им што су нас учинили поносним Србима. Све честитке породици Мајдов, пре свега Љубиши Мајдову, Џудо клубу Црвена звезда и Џудо савезу Србије – рекао је Мирсад Нукрић селектор мушке јуниорске репрезентације Србије.

Претходни текстНови пораз црвено-белих у Румунији
Следећи текстВатерполистима Звезде четврто место