Башановић: Организована пљачка

62

Поводом јучерашње утакмице између ФК Црвена звезда и ФК Напредак из Крушевца, огласио се својим саопштењем медијима високи функционер и члан Управног одбора ФК Црвена звезда, Зоран Башановић, резигниран и разочаран срамним суђењем судије Дејана Сантрача и његових помоћника на утакмици унапред пресуђеној на штету ФК Црвена звезда.

Башановић је сигуран да је ово почетак организоване и бруталне кампање да се ФК Црвена звезда заустави у свом походу на титулу и додаје:

„Наставља се пљачкање Црвене звезде од стране Томислава Караџића и његове годинама уназад организоване и контролисане групе. Првенство је тек почело, а већ се дешавају отимачине, као јуче у Крушевцу. Нико не може да нас убеди да од три спорне ситуације судија не свира ниједан пенал за Црвену звезду, а за нашег противника свира сумњив пенал. То не може бити судијски превид, то је изрежирано јер је читава судијска екипа била уиграна. Тешко је одбранити титулу када на путу стоји председник савеза који има све механизме да вас заустави, и он то безскрупулозно и чини. Поставио је своје климоглавце да обављају све функције у савезу и слепо га слушају, поготову после реконструкције у судијској организацији овога лета. Али Црвена звезда је сама крива због тога јер није остала доследна свом циљу од прошле године да највећу штеточину трајно одстрани из српског фудбала. Наивно смо веровали да ће бити коректан и поштен. Ми сада морамо опет преузети иницијативу да урадимо оно што смо морали урадити прошле године. Нема среће ни за Црвену звезду ни за српски фудбал док из њега не оде Томислав Караџић.

С поштовањем

Башановић Зоран“

Претходни текстЗвезди дупла круна у конкуренцији до 14 година
Следећи текстЗатвара се продајно место „Маракана“