Звезда увеличала историјски дан Спартака

76

Фудбалери Спартака из Москве и Црвене звезде, у првој утакмици икада одиграној на новом стадиону Спартака, одиграли су нерешено 1:1.

Спартак је нешто боље ушао у меч, што се руској екипи исплатило раним вођством. У осмом минуту је досуђен слободан ударац за домаћина, искоса са леве стране, на ивици казненог простора. Док је Кахриман намештао живи зид, Комбаров је извео слободан ударац и погодио празну мрежу.

Након неочекиваног потеза Комбарова, Црвена звезда је заиграла како уме, и до краја полувремена виђена је отворена утакмица са приликама на обе стране, уз доста трчања и лепих акција. Гаврић и Ракић су пропустили најбоље прилике за Црвену звезду, а у прилике су још улазили и Лазовић и Ристић. Домаћин је претио углавном преко Давидова, али су у неколико наврата добро интервенисали Кахриман, односно играчи из последње линије Црвене звезде.

У наставку Црвеној звезди је требало доста времена да се повеже. Спартак је био бољи тим све до средине другог полувремена, али домаћин није успео да искористи иницијативу и створи праву прилику за гол. Сви играчи са клупе су добили прилику у другом полувремену, и како се утакмица ближила крају, Звезда је била све боља. Катаи је био доста раположен, и у два наврата је претио голману Спартака, али све је то била увертира за оно што се догодило у 84. минуту. Лука Јовић се изборио за лопту у казненом простору, ушао у средину и са десетак метара „ухватио“ чувара мреже Московљана на кривој нози, и поставио коначан резултат ове утакмице.

Могли су и једни и други до победничког гола. Звезда је прва запретила преко Грујића који је имао сјајан соло-продор. Преварио је Грујић и голмана Спартака, али се том приликом из офсајда активирао Деспотовић, па је гол који је постигао био поништен. У трећем минуту надокнаде, Спартак је погодио стативу.

На крају, може се рећи заслужених 1:1, а фудбалери обе екипе награђени су аплаузом око 37.000 присутних навијача.

Спартак Москва – Црвена звезда 1:1 (1:0)
Стадион: „Otkrytie Arena“. Гледалаца: 37.500. Стрелац: Комбаров у 8. минуту за Спартак, а Јовић у 84. минуту за Црвену звезду.
Спартак Москва: Ребров, Паршивљук, Бризгалов, Макајев, Комбаров, Глушаков, Самсонов, Јаколев, Кајумов, Хурадо, Дзјуба.
Резерве: Песјаков, Фадејев, Давидов, Мастернои, Кутин, Зјев, Пуцко, Савичев, Кротов, Пантелејев, Синодзука.
Црвена звезда: Кахриман, П. Ђорђевић, Лазић, Јовановић, Антић, Гогић, Ристић, Печнк, Лазовић, Гаврић и Ракић.
Резерве: Тркуља, С. Ђорђевић, Грујић, Босанчић, Катаи, Деспотовић, Јовић.

Поклони за Спартак

Представници Спартака и Црвене звезде вечерас су разговарали и разменили поклоне.

У председничкој ложи Откритије арене, вршилац дужности генералног секретара Црвене звезде, Звездан Терзић, потпредседник Славиша Кокеза и в.д. председника Управног одбора Светозар Мијаиловић, сусрели су се са министром спорта Русије, Виталијим Мутком, као и председником Спартака Леонидом Федуном.

Председнику московског клуба је поклоњен мали пехар Лиге шампиона, уз жељу да и Спартак једног дана достигне успех који је Црвена звезда постигла 1991. године. Такође, на покlон је добио и урамљену графику свих дресова Црвене звезде у њеној историји.

Наш клуб је на поклон добио икону Пресвете Богородице.

Претходни текстКупите карту код Луке, Маркуса, Бобија и Маика
Следећи текстЗвезда надиграла Борац