Гол дебитанта Аврамовског за нови тријумф Звезде

36

Голом дебитанта Данијела Аврамовског, Црвена звезда је у наставку утакмице сломила отпор Спартака, и славила минималну победу.

Пред меч са Спартаком из Суботице тренер лалатовић суочио се са бројним кадровским проблемима. Након одласка капитена Милијаша, пред меч је из конкуренције за тим због повреде отпао и Дарко Лазовић. Уместо њих као стартери појавили су се Гаврић и млади Михаило Ристић.

Први пут са капитенском траком црвено-беле предводио је Никола Мијаиловић. Гости из Суботице одлично су започели шампионат и у прва три кола остварили две победе и реми. Током првих 45 минута, најтрофејнији српски клуб имао је теренску иницијативу, међутим није успео да створи стопостотну прилику и да затресе мрежу Јаношевића. Први полуприлика виђена је 14. минуту када је након центаршута Ристића, Павићевић лопту главом спустио пред гол, али није било никога да је спроведе у мрежу. Неколико тренутака касније покушао је и Ракић у паду главом када се истакао голман „голубова“. Тим са крајњег севера Србије у првом делу ниједном није озбиљније припретио, тако да је голман Рајковић био незапослен. Средином полувремена Савићевић је проиграо Печника овај одлично примирио лопту грудима, шутирао из волеја, али без промене резултата. Управо је словеначки репрезентативац често са Гаврићем мењао стране не би ли лакше пробио блок Суботичана. Вредан помена је и шут Ковачевића у 32. минуту, када се изнова истакао чувар мреже гостију. До одласка на одмор није било већих узбуђења, за разлику од другог полувремена када узбуђења није мањкало.

Фудбалери Црвене звезде погађали су чак четири пута оквир гола. Већ од самог старта тренер Лалтовић наредио је офанзиву, шансе су се ређале. Ракић у 50. минуту, два минута касније Петковић погађа пречку. Срећом по навијаче клуба из Љутице Богдана, њихови љубимци се нису унервозили ни после дешавања на истеку три четвртине сусрета. Лука Јовић и Мијаиловић су из непосредне близине погађали оквир гола, а шут Ковачевића је изблокиран. У игру су ушли Аврамовски и Деспотовић, па су у последњих 15 минута црвено-бели играли са три нападача. Гости без икакве амбиције да нападну, организовано су чували свој гол све до 78. минута када је дебитант, Данијел Аврамовски ударцем са 17 метара спречио изненађење на највећем српском стадиону. Истина, Спартак је недуго затим имао своју једину и праву прилику, међутим, овога пута срећа и статива су спасили Рајковићев гол.

Максималан учинак у прва четири кола даје право на оптимизам свим присталицама актуелног шампиона Србије. На данашњем сусрету дебитовали су Деспотовић и Аврамовски.

Следи двонедељна пауза у првенству током које ће стручни штаб Црвене звезде имати прилику да додатно „утегне“ тим.  Вредан поштовања је и податак да голман Рајковић ни после 360 минута није вадио лопту из мреже.

Црвена звезда – Спартак 1:0 (0:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 12.560. Судија: Милорад Милићевић (Ивањица). Стрелци: Аврамовски у 78. минуту.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Лазић, Павићевић, Мијаиловић, Ковачевић, Ристић, Савићевић, Печник, Гаврић, Ракић.
Резерве: Кахриман, Планић, Антић, Гогић, Аврамовски, Јовић, Деспотовић.
Спартак: Јаношевић, Плавшић, Ковачевић, Торбица, Балабановић, Милошевић, Милић, Антонић, Фаркаш, Радовић, Јондић.
Резерве: Мирковић, Лукић, Дукић, Максимовић, Илић, Георгијевић, Мркела.

Претходни текстСезонске улазнице у продаји од 1. септембра
Следећи текстОпуштено са Бобијем Марјановићем