Атлетичарке одбраниле шампионску титулу

21

Атлетичарке Црвене звезде одбраниле су шампионску титулу на Првенству Србије одржаном у Крагујевцу.

Црвено-беле су лако дошле до титуле вођством током целог такмичења. Капитен Татјана Јелача изванредно је предводила екипу бацивши копље до 60,65 метара, што је достојно финала на Првенству Европе у Цириху које почиње за десетак дана.

Очекивале смо  да ћемо бити прве и то се остварило. Дала сам максимум како бих са што више поена по ИААФ таблицама допринела тријумфу. Погрешила сам у загревању, мало сам радила „пребрзо“ неке ствари. Потом сам изашла прва на бацалиште, што нисам очекивала. Све је то утицало да први хитац буде на скромних 57 метара и да до краја не остварим све што сам замислилаи зашта сам спремна, али је добро и овако. Најважније је оно што ће се догађати у Швајцарској – истакла је Јелача.

Одличан резултат остварила је Тамара Марковић која је у последњем тренутку испунила норму за Првенство Европе у Цириху. Она је у Крагујевцу, само пар сати пре истека коначног рока испунила норму истрчавши 400 метара за 53,21 секунду, а услов за пласман на ПЕ 53,40.

Нисам очекивала да ћу успети. Дошла сам да бих обишла још један круг за екипу уочи одмора. Не сећам се целе трке, већ само краја. Када сам видела да је штоперица на 56 секунди рекла сам себи да нема одмора и почела да одбројавам доЦириха: 54, 53… Осећам се фантастично… – рекла је Марковићева.

У конкуренцији атлетичара наша екипа је освојила треће место, иза Радинчког који је одбранио титулу и Партизана.

Претходни текстIN MEMORIAM – Миодраг Одавић (1950-2014)
Следећи текстШефик остаје у Звезди