Нађа Величковић на припремама са репрезентацијом

235

Наша најуспешнија пливачица Нађа Величковић отпутовала је 29. јула са репрезентацијом на Блед где ће се одржати последње припреме, а за на наступ на Олимпијади младих.

Олимпијада младих одржаће се ове године у Кини од 16 – 28. августа у граду Нанџингу. Наши репрезентативци ће на Бледу поред напорних тренинга проћи низ културно-едукативних радионица како би нашу земљу представили у најбољем светлу, а нашу културу приближили неким далеким земљама.

Нама остаје да репрезентативцима свих спортова пожелимо пуно среће и добре резултате, а нашој Нађи шаљемо ветар у леђа уз жеље да превазиђе саму себе.

Биографија ВЕЛИЧКОВИЋ НАЂЕ

Нађа Величковић рођена је 29.10.1997. у Београду. У школу пливања кренула је са непуних 6 година. Тренери су у њој препознали таленат и послали је у ПК Партизан, сматрајући да ће Нађа имати најбоље услове баш у том клубу. у Партизану је освојила прве медаље и стекла прва искуства, али и донела одлуку да настави да се бави пливањем, али овога пута под бојама које највише воли, бојама Црвене звезде. Прикључила се  Црвеној звезди, у једном тренутку Црвена звезда била приморана да направи паузу са радом, а Нађа је тада прешла у ПК „11. април“. 2010 године Црвена звезда поново је стала на ноге, а Нађа је остала верна и после свега, баш нашем клубу. У њеном напретку, учествовали су и учествују тренери, Шканата Александар и садашњи тренер Паранос Живко, као и клуб који на све начине покушава да Нађи обезбеди најбоље услове, а све у складу са могућностима. 

У репрезентацији Србије Нађа је од 2010 године, од кадетске категорије. Пливала је два пута на првенству централне Европе, као и на две Балканијаде. Све тромече у свим категоријама. Учествовала је на првенству Европе за јуниоре.  Пливала је на многим међународним такмичењима са својим клубом. Нађа је државни првак у апсолутној категорији у дисциплини 200м леђно, што је и њена основна дисциплина. Држи рекорд у малом базену на 200м леђно у Херцег Новом. 

Нађа је проглашена за најбољу јуниорку и на зимском и на летњем државном првенству. Њен најзначајнији резултат је то што је изборила учешће на Олимпијади младих која ће се одржати у Кини, а на којој ће Нађа пливати 200м леђно.

Претходни текстВатерполисти рођени 2002. године пети у Србији
Следећи текстЏон Ман у Марсеју