Лалатовић: Од 1 до 10, момцима дајем 11

45

Шеф стручног штаба Црвене звезде није крио задовољство након одигране утакмице против Генка.

Лалатовић је задовољан начином на који су његови фудбалери ушли у утакмицу, и односом према дресу од првог до последњег минута меча.
Јако тешка утакмица за нас, самим тим што Генку почиње првенство за седам дана, а ми смо тек у тренажном процесу, ово нам је 16. дан. Због тога сам јако задовољан мојим играчима и начином на који су одиграли утакмицу. Оставили су срце на терену, нису желели да изгубе, а да смо искористили неке стопостотне шансе које смо имали, можда је резултат могао да буде и другачији. Морам да будем искрен, имао је и Генк своје шансе у којима је наш голман сјајно бранио. Показали смо још једном да ова екипа има квалитет, али против овако јаких противника се види недостатак на неким позицијама. Тражио сам и тражићу и даље од управе клуба да бар недељу или две пре почетка првенства доведу барем још четири играча, како бисмо могли да играмо запажену улогу у домаћем првенству – рекао је Лалатовић.
Иако је Генк скупља екипа, и клуб који се бори за излазак на европску сцену, Црвена звезда је у највећем делу меча била равноправан ривал, а на моменте и опаснији.
Презадовољан сам, од 1 до 10, мојим момцима дајем 11 – за рад, за однос према тренингу, јер то је исправан пут. Најбољи показатељ је то што смо ми овако одиграли против Генка који је сад продао играча за 10 милиона евра у Наполи. Ми у овом тренутку не можемо да узмемо тај новац ни кад бисмо продали цео тим, нажалост. И против таквог тима, играчи су показали карактер, а то је све последица доброг односа на тренинзима – оно што раде на тренинзима, то су пренели и на утакмице. Та агресивност и жеља за сваком лоптом је показатељ како морамо да играмо и у првенству да би покушали да одбранимо титулу – јасан је Звездин тренер.
Црвеној звезди следује још неколико јаких утакмица, које ће делом показати на каквом се путу налазе тренер и играчи уочи почетка шампионата.
Екипа сјајно ради, момци су феноменални и ја сам јако поносан на њих. Генерална утакмица, све зависи који ће нам играчи, и када, доћи. То су јаке утакмице, следује нам Мехелен, после тога ћемо играти против Хановера, па против мађарског Вашаша, а генерална проба ће бити највероватније против Олимпика из Марсеја, и то у Француској. Да би ми ту показали неки квалитет и да бих ја био презадовољан, морамо довести још четири играча, што пре, јер мени је јако битно да на свакој позицији у тиму имам по два играча и да они равноправно конкуришу за место у првих 11 јер јака конкуренција доноси и бољи тренинг – сматра Ненад Лалатовић.

Претходни текстРајковић и Јовановић са репрезентацијом
Следећи текстНИС и Звезда за угрожене у поплавама