Победа Звезде у првом припремном мечу

31

Фудбалери Црвене звезде одиграли су прву припремну утакмицу у Брежицама. Противник је био словеначки друголигаш Фармтех Вержеј, а наш тим славио је резултатом 4:2.

Прво полувреме протекло је у потпуној теренској доминацији Црвене звезде, која је материјализована у финишу. Црвена звезда је наступила у формацији 4-1-4-1, где је на позицији левог бека заиграо Михаило Ристић. Александар Ковачевић је био задњи везни играч, а испред њега су деловали Ненад Милијаш и Милан Јокић. Бочне позиције заузели су Караклајић и Гаврић, док је у нападу играо Ракић.
Управо је Звездин нападач био у центру пажње у највећем броју ситуација, што завршним додавањима, што приликама у којима се нашао. Углавном након асистенција Милијаша, Ракић је улазио у прилике, али није подесио нишанске справе па су лопте завршавале поред или изнад гола. Екипа Вержеја није нити једном озбиљно запретила, а све до 45. минута није чак ни претила.
У 35. минуту, Црвена звезда је дошла до предности. Ракић је након центаршута одложио лопту за Јокића, који је са ивице казненог простора снажно шутирао и затресао мрежу. Само пет минута касније, већ је било 2:0. Ковачевић је лепо променио страну, пославши лопту на леви део терена, Ристић је прихватио и одложио за Гаврића који је центрирао из прве, а Ракић ногом проследио лопту у „малу мрежу“. У последњем минуту првог полувремена виђен је први ударац ка голу Рајковића – са дистанце, који је наш голман лако укротио.

У другом полувремену Лалатовић је потпуно изменио састав. На гол је стао Кахриман. Штоперски тандем чинили су Араухо и Стојановић, а бековски Ђорђевић и Брајовић. Гогић је играо на позицији задњег везног, док су Грујић и Живковић заузели место испред њега. По боку су деловали Оњило и Јовић, а нападач је био Деспотовић.

Црвена звезда је у 50. минуту изгубила лопту на средини терена, и Вержеј је то искористио да створи прву праву шансу, и одмах је материјализује. Сличан сценарио виђен је и пет минута касније, када је након новог губитка лопте и контре Вержеја, оправдано досуђен једанаестерац за словеначки тим. Најстрожу казну извео је Кек, који је успео да превари Кахримана и изједначи на 2:2.

Црвена звезда је кажњена за своје грешке, али је наставила да напада. У 62. минуту, пречка се затресла након ударца Деспотовића главом. Њему је претходно одлично асистирао Ђорђевић са десне стране. Лопта је константно била у поседу Црвене звезде, али наш тим није успевао да створи праву прилику. Једна од изгледнијих ситуација била је и она из 77. минута, када је након центаршута Живковића ,Лука Јовић шутирао главом, али се истакао чувар мреже Вержеја.

Оно што није успео у 77, Јовић је учинио четири минута касније. Ђорђевић је прошао по десној страни, упослио Деспотовића који шутира, голман кратко одбија лопту до Јовића којем није било тешко да затресе мрежу. Да 3:2 не буде коначан резултат, побринуо се Грујић, који је натрчао на повратну лопту Оњила, прецизно шутирао по земљи из прве, и поставио коначан резултат утакмице.

Следећа провера на програму је у суботу, када се Црвена звезда састаје са Крком.

Црвена звезда – Фармтех Вержеј 4:2 (2:0)
Стадион: Брежице. Судија: Кусић (Словенија). Помоћници: Алић и Галић (Словенија). Стрелци: Јокић у 35′, Ракић у 40′, Јовић у 81′ и Грујић у 89′ за Црвену звезду, а Пртењак у 50′ и Кек у 58′ за Вержеј.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Лазић, Павићевић, Ристић, Јокић, Ковачевић, Милијаш, Караклајић, Гаврић и Ракић.
Фармтех Вержеј: Андрич, Лукач, Кек, Домијан, Пелцл, Коутер, Рола, Ропоша, Каучич, Винкович, Пртењак.

Претходни текстРистовић: Сарадња са Евролигом је годинама зидана
Следећи текстТренинг у теретани Терми Чатеж