Представљени Деспотовић, Гаврић и Ђорђевић

78

У Лав Медија центру Звездиног стадиона, у петак 4. јула, представљена су три нова играча ФК Црвена звезда. Ђорђе Деспотовић, Ненад Гаврић и Предраг Ђорђевић, потписали су уговоре на три године са нашим клубом.

Заменик спортског директора Црвене звезде, Блажа Раосављевић, изразио је задовољство што је са играчима постигнут брз договор.

Пред нама је нова сезона, која доноси и нова појачања. У питању су млади и перспективни играчи – Ђорђе Деспотовић, двадесетдвогодишњи фудбалер који је поникао у нашој школи, а у Звезду се вратио из Локерена. Затим Ненад Гаврић, који такође има 22 године, долази из Напретка и игра у везном реду. И на крају Предраг Ђорђевић, десни бек који долази из Јавора и има 24 године. Они су се већ ставили на располагање Ненаду Лалатовићу и одрадили су тренинг – рекао је Раосављевић.

Предраг Ђорђевић је фудбалер који може да игра на позицији десног крила, али му је природна позиција десни бек. Бивши играч Јавора је свестан да му предстоји доказивање и борба за минутажу.

Драго ми је што сам дошао у наш највећи клуб, ово је за мене остварење сна и о томе сам као дечак маштао. Даћу све од себе да се што пре наметнем тренеру Лалатовићу и да помогнем Звезди у освајању нове титуле. Знам да на мојој позицији игра Марко Петковић који је капитен младе репрезентације. Мени је драго што је у клубу здрава конкуренција, и било да Марко оде или остане, ја ћу морати да се изборим са конкуренцијом да бих играо. Да се плашим конкуренције, не бих дошао – јасан је Ђорђевић.

Ђорђе Деспотовић је још једно Звездино дете које се вратило у свој клуб. Након наступа за суботички Спартак и белгијски Локерен, Деспотовић је спреман да у Звезди покаже колико може.

Пресрећан сам што сам поново међу својима, у својој кући. Могу да кажем да сам веома задовољан утисцима са првог тренинга, условима, саиграчима и тренером. Желим да се захвалим управи која ми је омогућила да се поново вратим, а на мени је сада да се уклопим и да дам све од себе како бих могао да одговорим захтевима Црвене звезде – рекао је Деспотовић, којем је мало недостајало да постане нови играч Чукаричког.

Истина је, имао са састанак са људима из Чукаричког. Желим им да догурају што даље у европском такмичењу, као и у домаћем првенсту. Тако је то у фудбалу, после тог састанка стигао је и позив управе Црвене звезде, и ја нисам постављао питање где ћу играти, срце је одлучило – признао је Деспотовић, који истиче да се не оптерећује бројкама када су голови у питању:

Искрено, нисам о головима размишљао. Мрђа је био први стрелац екипе, а ја ћу се потрудити да постигнем, ако не као он, онда барем приближан број голова. На стручном штабу је да одлуче колико ће ми прилика дати, али ја морам сваку да искористим – свестан је Деспотовић.

Треће појачање, које је стигло из крушевачког Напретка, је Ненад Гаврић, фудбалер који је већ шест месеци сарађивао са Ненадом Лалатовићем.

Хтео бих да кажем да ми је остварен дечачки сан, и за то су „криви“ шеф Ненад Лалатовић као и управа Црвене звезде. Овај уговор бих посветио мом тати који ми је увек био велика подршка, а који тренутно није овде са мном. Такође и целој породици, мајци Весни и брату Предрагу. Жеља ми је да са Звездоим освојим дуплу круну, а пре тога да се наметнем тренеру и ако Бог да, заиграм како треба. Биће ми доста лакше јер шеф познаје моје врлине и мане. Знамо се пола године, у Крушевцу ми је дао и капитенску траку и то ми је доста значило. Сада сам овде, и само трудом и залагањем могу пружити оно што он од мене очекује – рекао је Гаврић.

Фудбалери Црвене звезде сутра путују у Терме Чатеж, где ће обавити први део припрема и одиграти две контролне утакмице.

Претходни текстИ Гаврић на Маракани
Следећи текстОд суботе у Термама Чатеж