Црвено-бели нерешено против Металопластике

70

Рукометаши Црвене звезде ремизирали су у деветом колу плеј-офа против Металопластике на домаћем терену резултатом 25:25. Црвено-бели су имали два гола предности, али нису успели да сачувају вођство у финишу меча и поред одличних интервенција голмана Владимира Цупаре.

Цео меч је био врло неизвесан, а гости су на почетку били нешто бољи ривал, и поред једног скинутог зицера голмана Звезде Цупаре, Шапчани су стигли до предности од 5:3. Црвено-бели су врло брзо узвратили, а капитен Милан Павлов постигао је голове за изједначење (6:6), а затим је домаћи тим и повео са 7:6. Металопластика је поново преокренула, а Лазић је изједначио на 8:8. Ипак, после новог пропуста Звезде, гости у само неколико секунди постижу два гола и поново стижу до два разлике (10:8). Прилазили су домаћи рукометаши на гол заостатка после погодака Павлова и Алчаковића из седмерца, а Стефан Алчаковић је донео и изједначење (12:12) још једним поготком из седмерца.

Звезда је наставила у истом ритму и преко Лазића и Алчаковића стигла до највеће предности од три гола (15:12), а гости су до полувремена успели да смање на 13:15.

Први гол за црвено-беле у другом делу игре постигао је Војислав Брајовић за вођство од 16:14. Рукометаши Металопластике су пришли на минус један, а изабраници Ненада Перуничића поново су стигли до три разлике, последњи пут код резултата 20:17. Након тога гости су направили серију од 3:0 и изједначили резултат први пут у другом полувремену.

Црвена звезда није дозволила гостима да поведу, јер је Лука Денић у 45. минуту постигао погодак, а затим су домаћи играчи поново стигли до два разлике (22:20). При вођству Звезде од 23:21, Цупара је имао нову сјајну интервенцију на голу, али је Марјановић нешто касније ипак смањио на гол заостатка. Милан Павлов је вратио београдски тим на два гола предности (25:23) и чинило се да ће црвено-бели сачувати вођство до краја, али су гости убрзо узвратили и смањили на 24:25, а након тога Звезда не користи два узастопна седмерца. Ипак и Владимир Цупара је одбранио седмерац гостима, тако да је неизвесност и даље трајала.

Само нешто мало мање од једног минута пре краја Металопластика постиже гол за изједначење (25:25). У преосталом времену црвено-бели су покушали да дођу у позицију за шут, али је Медурић врло грубо фаулирао Воју Брајовића и судија је сасвим заслужено показао црвени картон играчу шабачког тима. Ипак, време је пролетело и остало је само пар секунди да рукометаши Звезде упуте шут ка голу гостију, што су и урадили, али лопта није завршила у мрежи и меч је завршен нерешеним резултатом – 25:25. Иначе цео приход од продатих улазница на овом мечу биће уплаћен становништву страдалом у поплавама које су недавно погодиле Србију. Најефикаснији на утакмици био је Звездин “бомбардер“ Војислав Брајовић са осам погодака, док је у гостујућем тиму најбољи стрелац био Филип Марјановић са шест погодака. Истакли су се и чувари мреже. Звездин голман Владимир Цупара имао је 16 одбрана и један заустављен седмерац, а на другој страни је Арсић одбранио 15 удараца и два седмерца.

Црвена звезда – Металопластика 25:25 (13:15)

Београд – Дворана: Шумице. Гледалаца: 330. Судије: Мошорински (Нови Сад), Панџић (Зрењанин). Седмерци: Црвена звезда 6 (2), Металопластика 3 (2). Искључења:  Црвена звезда 8, Металопластика 8 минута. Црвени картон: Богдан Медурић (Металопластика) у 60. минуту.

Црвена звезда: Лазовић, Торбица, Пантелић, Алчаковић 5 (2), Денић 3, Лазић 3, Митровић, Косановић, Павлов 5, Шотић, Цупара (16 одбрана, 1 седмерац), Нешовановић 1, Шапоњић, Шотра, Мартиновић, Брајовић 8.

Металопластика: Холперт, Алексић, Стевановић, Палевић, Марјановић 6, Канкараш 3, Медурић 4, Владисављевић (1 одбрана), Обрадовић 2, Марковић, Арсић (15 одбрана, 2 седмерца), Грујичић 5, Митровић, Продановић 3, Милосављевић, Драгаш 3 (2).

После деветог кола Звезда заузима четврто место на табели са девет освојених бодова и извесно је да ће на тој позицији и завршити сезону. За пласман у Европу Звезди је потребно да Железничар не освоји Куп, јер је треће место у плеј-офу недостижно, а управо је та позиција доносила пласман у еврокупове. У последњем колу црвено-бели гостују Војводини следеће среде, а пре тога их очекује и финални турнир Купа Србије.

Претходни текстРеми за крај
Следећи текстЛука Јовић најмлађи стрелац у историји Звезде