Дејан Станковић: Главу горе, људи!

38

Гостујући на програму РТС, бивши капитен Црвене звезде, Дејан Станковић, поручио је да није важно колико је његова фондација „Дејан Станковић за Србију“ прикупила новца до сада, већ да је важно да она настави да живи и да подршка не стане сада, када се вода повука.

Волео бих да се стане са лицитирањем и да пустимо Фондацију да ради свој посао. Основали смо је у понедељак касно поподне, ради тек трећи дан и за сада смо скупили 315.000 евра. То није крај, наставићемо да радимо, тихо и без много буке. Ми ћемо наставити да радимо свој посао и сакупљамо помоћ, али за мене су прави хероји они људи који се боре са проблемима дан и ноћ и који помажу најугроженијима на терену. Огроман аплауз за њих и подршка – рекао је Станковић, који је признао да је дирнут одзивом спортиста, не само у Србији, као и солидарношћу и храброшћу људи у нашој земљи.

Станковић је открио да су га вести о катастрофи у Србији затекле у Милану.

У том тренутку желео сам да урадим нешто и помогнем колико могу. Добио сам идеју да оснујемо Фондацију и брзо се договорио све са Министарством омладине и спорта и министром Вањом Удовичићем. Циљ је да у што краћем року станемо на ноге, а сваки цент ће, уз сагласност Владе, завршити у правим рукама, код људи којима је помоћ неопходна.

На питање каква је била реакција његових бивших саиграча из Интера и осталих колега, фудбалера, рекао је:

Пре свега, стигле су моралне поруке подршке, а потом спонтано и прве финансијске донације од мојих пријатеља из Интера. То се потом прочуло, па су информације стизале и до осталих људи.

Станковић је у суперлативу говорио о Новаку Ђоковићу и томе како је он употребио свој утицај и моћ у свету спорта и бизниса.

Он је „Број 1“ у свему! Окренут је потпуно Србији и користи ауторитет и моћ на најбољи начин. Битно је да се не стане, слушам вести, проблеми нам тек стижу. Не треба сада угасити камере и оставити да ствари стану на овоме. Што се наше Фондације тиче, ствари неће стати. Знам шта радим, шта желим и хоћу свима да поручим да није битно ко, где, како и колико може да помогне, већ да помогне.

За крај, додао је.

Главу горе, људи! Мање да се прича, више да се ради!

Претходни текстШампиони добили новог тренера
Следећи текстСимоновић и Марјановић учествују у ТЕЛЕТОНУ