Ковачевић и Гогић не играју против ОФК Београда

36

У четвртак 15. маја, капије Маракане ће последњи пут ове сезоне бити отворене за навијаче. Црвена звезда ће у оквиру 29. кола угостити ОФК Београд, у утакмици која јој може донети наслов шампиона Србије.

Из Црвене звезде је отишао у Спартак, да би се после добрих партија које је пружио у дресу Суботичана, вратио у свој матични клуб. Александар Ковачевић је, након дуге и тешке сезоне током које је било много успона и падова, дошао у ситуацију да са својом Црвеном звездом, у утакмици против ОФК Београда одлучује о титули првака, титули коју наш клуб чека скоро седам година. Нажалост, Ковачевић је у утакмици против Слободе у Ужицу зарадио јавну опомену, због које ће морати да пропусти утакмицу против „романтичара“. Овај жути картон је, по речима Ковачевића, један од најтеже поднетих у његовој каријери.

Ноћ после утакмице у Ужицу ока нисам могао да склопим. Кад сам видео да судија вади жути картон, желео сам да зубима пробушим лопту. Где баш мени да се деси да не могу да играм у утакмици у којој имамо прилику да с Делијама прославимо титулу? – видно разочаран био је Ковачевић.

Популарни „Тенк“ је, ипак, свестан да је резултат Црвене звезде најважнији.

То што не играм, свакако неће умањити моју срећу кад узмемо пехар. На Северу сам одрастао и увек кад не играм пожелим да се вратим тамо. С Гогићем ћу бити одмах испод Делија, певаћемо с њима да и на тај начин дамо допринос у остварењу циља који чека милионска армија наших навијача. Верујем да ће нам саиграчи обезбедити велико славље – изразио је наду Ковачевић.

Фудбалер који је такође прошао Звездину омладинску школу, Горан Гогић, имаће прилику да са клубом у којем је поникао, испуни дечачки сан и освоји титулу шампиона. Од тога га дели још само једна утакмица, у четвртак 15. маја против ОФК Београда.

Лоше вести за Звездиног фудбалера су те да, попут Ковачевића, неће моћи да помогне својим друговима на терену.

Тешко ми је да и опишем колико ми је криво што нећу бити учесник утакмице у четвртак. Толико дуго маштам о дану који ће Звезди у случају да победи донети титулу, а онда се испостави да ћу морати да утакмицу посматрам са стране. Овај пут се враћам да будем оно што сам био претходних 27 година живота и што ћу бити заувек – ватрени навијач Црвене звезде. Бићу испод Севера и тамо ћемо „играти“ ову утакмицу. Бодрићемо другове из свег гласа – рекао је Гогић.

Претходни текстКујунџићу бронза на Светском Купу
Следећи текстЗвезда убедљива у Железнику