Убитачних десет минута за победу против Нишлија

54

Рукометаши Црвене звезде савладали су нишки Железничар у Београду резултатом 34:29 у седмом колу плеј-офа и попели се на четврто место на табели. Црвено-бели су готово 40 минута били у резултатском заостатку, затим су стигли госте, а у последњих десет минута их потпуно надвисили за трећу победу у доигравању.

Црвено-бели су прилично лежерно почели меч, па је Железничар брзо стигао до вођства од 4:1. Са два поготка у низу изабраници Ненада Перуничића су пришли на 3:4, али само за кратко, јер су расположени гости из Ниша серијом од 4:0 стигли до пет голова предности (8:3). Било је и 10:5, а затим је Косановић одбранио седмерац Бобану Живковићу, а на другој страни је Анђелић реализовао ударац са седам метара, да би новим голом Звезда смањила предност Железничара на 8:10. Гостујући тим је одржавао два до три гола предности, а затим је Косановић при вођству Железничара од 13:11 скинуо један зицер, што је улило снагу његовим саиграчима, па је Звезда успела да стигне до изједначења (13:13), први пут од почетка утакмице. Међутим тај нагли повратак домаћег састава је био кратког даха, јер се у редовима Железничара у финишу првог дела игре разиграо бивши капитен црвено-белих Бобан Живковић, који је сада главна узданица Нишлија. Он је са неколико погодака донео предност гостима од четири разлике (18:14), а на самом крају првог дела игре резултат је смањио Милан Павлов голом из седмерца за 15:18.

Звезда је допустила Железничару да постигне чак 18 голова за првих 30 минута. Неколико пута су гости брзим контрама лако стизали до погодака, а одбрана домаћег састава није била довољно агресивна уз неколико промашаја и грешака у нападу.

Ипак у другом полувремену, као да је на паркет истрчао потпуно други тим. Шта год да је тренер Звезде Ненад Перуничић у свлачионици рекао својим пуленима, то је врло брзо дало резултат у наставку игре. Црвено-бели су мало по мало хватали прикључак и знатно ангажованијом игром у одбрани стигли до изједначења (20:20), а затим и до првог вођства на мечу од 21:20. Међутим ни гости се нису предавали, па су преокренули на 23:22, да би Огњен Кајганић поравнао на 23:23.

Гол за гол се играло до резултата 25:25, а након тога је Звезда заиграла сјајно. Све се поклопило са уласком у игру голмана Владимира Цупаре, који као да је зачарао мрежу и Нишлије више нису тако лако стизале до погодака, а ни до превише изгледних позиција за шут, јер је одбрана деловала компактно. Стефан Алчаковић је у контра нападу донео Звезди вођство од 26:25, а затим је Немања Нешовановић погодио за 27:25. Распуцао се и Огњен Кајганић, па је домаћи тим стекао и три гола више (30:27). Цупара је још једном успешно интервенисао, а Алчаковић и Кајганић погоцима донели плус пет (32:27). Када је на око минут и по пре краја Милан Павлов матирао гостујућег чувара мреже било је јасно да ће Звезда стићи до важне победе, која је враћа у игру за пласман у неки од европских купова. До краја меча је Вук Лазовић зарадио треће искључење, па је морао да изађе из игре, а гости су успели да ублаже пораз преко Бобана Живковића за коначних Црвена звезда – Железничар 34:29.

Звезда је одличном одбраном у другом полувремену допустила гостима да постигну само 11 голова, а напад црвено-белих је уписао 19 погодака. Посебно је била импресивна серија у последњих десет минута, када је Звезда са девет постигнутих и само два примљена поготка стигла до недостижне предности, да би гости у финишу, када је све било решено, са два гола само мало замаскирали своју лошу игру.

Црвена звезда је овим тријумфом престигла екипу Железничара и сада је четврта на табели са шест освојених бодова. На врху су Војводина, Металопластика и Раднички са по десет бодова, а црвено-бели у следећем колу гостују последњепласираном Партизану у још једном вечитом дербију.

Претходни текстУбедљива победа за 2:0 у финалној серији
Следећи текстСребро и две бронзе за црвено-беле