Црвено-бели надомак титуле

65

Фудбалери Црвене звезде су, победом над екипом Слободе у Ужицу, дошли надомак освајања шампионске титуле.

Погодак у раној фази меча обично у великој мери може да одреди даљи ток утакмице. Управо то је био случај и данас на Градском стадиону у Ужицу. Мрђа је већ у 2. минуту фаулиран надомак казненог простора, а Ненад Милијаш је још једним поготком из слободног ударца донео Звезди рано вођство. Сјајно је капитен Звезде погодио голманов угао, и на тај начин донео свом тиму неопходну мирноћу у наставку.

Могла је Слобода у 13. минуту да изједначи након доброг покушаја Тијага, али је Нинковић одлично интервенисао у дефанзиви и спасао свој гол. Упркос овој опасној ситуацији пред својим голом, чини се да су фудбалери Црвене звезде контролисали утакмицу. Из великог поседа лопте, родило се и неколико корнера односно опасних напада, али резултат није промењен све до 39. минута. Тада је Печник шутирао са више од 20 метара, а лопта је погодила стативу, након чега се одбила у мрежу домаћина. Очекивало се да црвено-бели рутински приведу крају прво полувреме, али Слобода је у последњем минуту имала стопостотону прилику. Срећом, Окуно је са свега неколико метара промашио Бајковићев гол, тачније, упутио је ударац преко пречке.

У наставку утакмице виђена је велика борба на средини терена, али и мало лепог фудбала. Играчи Слободе су, како је време протицало, имали све мање снаге, док су црвено-бели рутински „одрађивали“ свој посао, и успели у основној намери – да спрече домаћина да запрети Бобану Бајковићу.

Милијаш и Печник су били најближи да Звезди донесу и трећи гол, али су њихову ударци били недовољно прецизни. Са друге стране, Бајковић је био принуђен да интервенише само једном, и то након ударца са дистанце Жеравице. Такође, Слобода је имала прилику и преко Максимовића у финишу утакмице, али лопта је након његовог ударца завршила преко гола.

Шеф стручног штаба црвено-белих, Славиша Стојановић, шансу је у другом полувремену пружио и Гогићу, Савићевићу и Петковићу, али до краја утакмице није било промене резултата. Црвена звезда је тако забележила још једну важну победу, која је доводи у ситуацију да тријумфом у наредном колу, против ОФК Београда, освоји 26. шампионску титулу.

Слобода – Црвена звезда 0:2 (0:2)
Стадион: Градски стадион у Ужицу. Гледалаца: 10.000. Судија: Данило Грујић (Ниш). Стрелци: Милијаш у 4′, и Печник у 39′ за Црвену звезду.
СЛОБОДА: Ранковић, Саха, Кнежевић, Окуно, Гојковић, Жеравица, Тијаго, Максимовић, Ловрић, Терзић, Раковић.
Резерве: Васиљевић,Пековић, Цветковић, Томагић, Ћовин, Миличић, Јовановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Печник, Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Лазовић, Касалица, Мрђа.
Резерве: Рајковић, Петковић, Крнета, Гогић, Савићевић, Ракић, Оњило.

Претходни текстПораз Звезде у финалу
Следећи текстПобеда на крају сезоне