Стојановић: Стрпљењем до победе

53

Фудбалско првенство Србије улази у сам финиш, а утакмице 28. кола које се играју у суботу 10. маја, даће одговоре на нека од питања које занимају фудбалске сладокусце и навијаче у Србији. Црвена звезда ће од 17 часова и 30 минута одмерити снаге са ужичком Слободом, у утакмици која и једној и другој екипи може много да донесе.

Свесни да би победа на тешком гостовању у Ужицу представљала велики корак напред ка крајњем циљу, су свакако и шеф струке црвено-белих Славиша Стојановић, и фудбалер Александар Ковачевић, који су пред новинаре изнели своја очекивања.

Ово је једно од гостовања на којем Звезди последњих година никада није било лако, против екипе која игра боље него што то показује стање на табели. Игром случаја, и нама и њима је на неки начин ова утакмица „бити или не бити“. Знамо да нас чека једна тешка утакмица, али са друге стране, спремни смо за то, знамо шта нам меч доноси и пуни дисципине и мотивације одлазимо у Ужице. Чињеница је да је за обе екипе утакмица веома важна, сви се боримо за своје циљеве и свако се нада најбољем – објаснио је Стојановић, који је и подвукао да размишља искључиво о мечу са Слободом.

Да су фудбалери спремни за суботњи изазов, потврђује и Александар Ковачевић.

Борба за титулу улази у неизвесну завршницу. Знамо да нас очекује тешко гостовање. Слобода је чврста екипа, имају добру атмосферу, играју код куће, и сигурно је да ће дати све од себе да нас победе. Ми имамо свој циљ, мотив нам је титула и идемо да освојимо три бода. Постоји позитивна трема, али знамо шта нам је чинити – јасан је популарни „Тенк“.

Стојановић је истакао и да шпекулације око евентуалног неиграња утакмице ни на који начин нису утицале на њега и на фудбалере.

Никакви натписи по медијима нису утицали на нас. Знао сам да је немогуће да се не игра меч, и тако смо се сви спремали током целе недеље. Никакве дестабилизације са наше стране није било. Сви су вредно тренирали, осим Касалице који је због лакше повреде пропустио све тренинге ове недеље, осим јучерашњег који је одрадио. Шта то значи за њега и да ли ће бити спреман за утакмицу, видећемо. Једино је он изостајао са тренинга, као и од раније повређени Дауда и Мартиновић.

Колико је, и да ли је ова утакмица специфична у односу на остале, било је питање које је занимало представнике медија.

Свака утакмица носи своју тежину из различитих разлога. Ова је специфична јер нам у случају позитивног резултата доноси неке друге ствари. Са друге стране, екипа Слободе је у зони која није баш сигурна, тако да и они имају додатни мотив. Ми свакако знамо свој рецепт за сваку утакмицу. Морамо бити стрпљиви, не смемо губити главу ни у једном тренутку. Сигуран сам да ће бити „вруће“ на терену, тако да морамо задржати концентрацију и искористити све што нам се понуди што се тиче прилика – закључио је Стојановић.

Претходни текстЈака Блажич позива навијаче
Следећи текстЦрвено-бела пратња до Ужица