Зечевић: Оптимиста сам по питању лиценце

37

Генерални секретар ФК Црвена звезда, Миодраг Зечевић, након састанка у седишту УЕФА у Ниону, изнео је своје импресије као и очекивања.

Мени је то била прва арбитража у УЕФА. Искуства из других арбитража вам користе да разумете процедуру, начин опхођења, спремност и припремање документације излагања на тој арбитражи. Ради се о једној врло озбиљној арбитражи са врло едукованим учесницима, и заиста су ми утисци из Ниона по том питању веома позитивни. Сам закључак са арбитраже не постоји. Постојао је усмени захтев арбитражног већа да се достави допунска документација за коју се зна да постоји код независних ревизорских кућа, као и у документацији ФК Црвена звезда. Она ће бити комплетирана и достављена УЕФА у најкраћем могућем року. У смислу рочности доношења одлуке, оно што очекујемо је да у року од две недеље буде донета арбитражна одлука везана за наш случај – објаснио је Зечевић.

Када је сам поступак добијања лиценце у питању, Зечевић је оптимиста.

Што се тиче Црвене звезде, очекујемо позитиван резултат арбитраже, међутим оно што нас везано са тим очекује јесте и наше лиценцирање 30. маја, односно неке обавезе до 30. јуна које морамо да испунимо. Очекујем да их успешно испунимо, као и до сада, и да добијемо евро лиценцу на нормалан процедуралан начин. Свака арбитража носи проценат неизвесности, али очекујем да успемо у том поступку као што очекујем и да измиримо наше приспеле обавезе у поступку лиценцирања. Према томе, могу са великом дозом оптимизма да кажем да ћемо играти Европу. За то су потребне две ствари, фудбласки резултат који се заслужује на терену, и резултат финансијслог фер плеја – закључио је Зечевић.

Претходни текстЦрвено-бели прославили Ђурђевдан
Следећи текстНикола Вучевић посетио Звезду