Раднички поново бољи од Звезде

48

Рукометаши крагујевачког Радничког славили су у Београду против Црвене звезде у оквиру шестог кола плеј-офа резултатом 31:27. Црвено-бели су заиграли знатно слабије у другом полувремену, па је Раднички однео важне бодове из главног града.

Гости су од старта били расположени за надигравање и брзо су стигли до вођства од 4:1. Звезда је успела да поравна резултат, али су Крагујевчани нешто касније поново стигли до плус три (8:5) поготком Спасића. Домаћи тим је поново дошао до изједначења поготком Кајганића за 8:8. Крагујевчани су вешто користили контре, па су поново стигли до нове предности још једним голом Спасића за 11:9. У Звездином саставу разиграли су се Стефан Алчаковић и Милан Павлов, па је екипа дошла до новог изједначења (14:14). До краја првог дела игре играло се гол за гол, а капитен Звезде Павлов постигао је неколико погодака у финишу и изједначио на 18:18 после првих 30 минута.

Раднички је на почетку другог полувремена поново повео са три резлике (22:19), али овога пута није испустио предност. Звезда је голом Павлова из седмерца пришла на минус два (22:24), али то је био последњи помак који су успели да направе у овој утакмици. Раднички је први пут стигао до четири гола предности (26:22), а нападе црвено-белих заустављала је одбрана гостију, чији је голман имао неколико успешних интервенција у другом полувремену. Није помогао ни тајм-аут Ненада Перуничића, јер је Раднички повео са пет голова разлике (29:24). Пред крај је било и плус шест за госте, а Звезда је успела само да ублажи први пораз на домаћем терену у плеј-офу. Када је Раднички по ко зна који пут побегао на три гола разлике средином другог дела игре, рукометаши Звезде су постали уморни од непрестане јурњаве и изгубили су ону борбеност која је постојала у првом полувремену. Звезди је ово био трећи пораз у четири меча против Радничког ове сезоне, што је још једна потврда да овај тим никако не одговара изабраницима Ненада Перуничића. Најефикаснији у тиму Црвене звезде био је Милан Павлов са седам погодака, док домаћи играчи нису имали решења за Александра Босића, стрелца десет голова и Ђорђа Спасића, који је постигао шест голова за Раднички.

Црвена звезда – Раднички  27:31 (18:18)
Београд – Дворана: Шумице. Гледалаца: 350. Судије: Бранка Марић (Панчево) и Зорица Машић (Зрењанин).
Црвена звезда: Лазовић 2, Торбица, Пантелић, Алчаковић 4, Ољача, Денић, Лазић 1, Косановић, Павлов 7, Шотић, Цупара, Огризовић 2, Нешовановић, Кајганић 3, Анђелић 5, Брајовић 3.
Раднички: Милошевић 5, Жегарац, Спасић 6, Пралица 4, Босић 10, Јанићијевић, Гуглета 2, Лекић, Грбовић 3, Петровић, Милинчић, Мошић, Јаћимовић, Томић, Шмигић, Рајичевић 1.

Након овог пораза Звезди остаје само теорија да могу да стигну до шампионске титуле, јер Металопластика, која тренутно води на табели има шест бодова више четири кола пре краја, а ту су и Војводина и Раднички са по осам освојених бодова.

Претходни текстЗвездини кадети шампиони Србије
Следећи текстЦрвено-беле повеле у финалној серији